Gemeente Dronten tekent officieel bezwaar aan tegen Defensieplannen

DRONTEN • Di 23 januari 2024 | 12:04 • Dinsdag 23 januari 2024 | 12:04

Burgemeester en wethouders van Dronten tekenen officieel bezwaar aan tegen de plannen van Defensie voor Biddinghuizen en Dronten. De zogeheten zienswijze wordt momenteel geschreven en wordt op 1 februari met de gemeenteraad besproken.

Defensie heeft Biddinghuizen-Noord in beeld voor een kazerne met oefenterrein. Daarnaast wordt er binnen de gemeente gekeken naar een plek voor een munitiedepot voor het Nederlandse leger. Daarvoor zijn Roggebot in Dronten en de omgeving van Biddinghuizen een optie.

Twijfels
Het is een publiek geheim dat het gemeentebestuur twijfels heeft over de plannen. Burgemeester Jean Paul Gebben liet half december al weten zich 'overvallen' te voelen omdat de plannen onverwacht kwamen. "Dit valt wel rauw op je dak".

Gebben riep de inwoners van zijn gemeente toen ook op om gebruik te maken van participatiemogelijkheden tegen de plannen.

Lees ook: Defensie lonkt naar Flevoland: dit zijn alle plannen en zo kun je erop reageren

Het college van Dronten is van plan de zienswijze voor 12 februari in te dienen bij Defensie. Die heeft dan zes weken de tijd om te reageren op het bezwaar.

Zeewolde dient ook zienswijze in
Ook de gemeente Zeewolde wil een officieel bezwaar indienen bij Defensie, laat het desgevraagd weten. Momenteel beraadt de gemeente zich nog op de inhoud daarvan.

Ook Zeewolde wil de zienswijze uiterlijk 12 februari hebben ingeleverd. Dat is de uiterste deadline om zienswijzen bij Defensie in te leveren. Defensie heeft die gemeente op het oog voor een kazerne.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel