17-jarige aangehouden voor explosies, vierde verdachte sinds december

ALMERE • Do 1 februari 2024 | 12:18 • Donderdag 1 februari 2024 | 12:18

De politie heeft dinsdag een 17-jarige jongen aangehouden voor betrokkenheid bij het veroorzaken van een explosie in Almere. Hij komt uit Amsterdam en is de vierde verdachte die is opgepakt voor ontploffingen in de stad.

De knal waarvan de Amsterdammer wordt verdacht, vond plaats bij een woning in een galerijflat aan de Bolacaciahof in Parkwijk eind december. Brievenbussen en deurbellen werden uit de gevel van het complex geblazen en tien woningen in de omgeving raakten zwaar beschadigd.

Verband
In die maand vonden er meerdere explosies plaats en de politie denkt aan de hand van een groot onderzoek dat er een mogelijk verband is.

Ook wordt in het onderzoek een link gelegd met andere incidenten de afgelopen periode, zoals een geweldsincident in een woning aan de Borneostraat op donderdag 9 november 2023.

Meer aanhoudingen
De afgelopen periode werden al eerder een 33-jarige man uit Rotterdam, een 16-jarige Almeerse jongen en een 16-jarige Amsterdamse jongen aangehouden voor betrokkenheid bij explosies in Almere. Het onderzoek gaat verder en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Negende maand op rij
Al negen maanden op rij vinden er ontploffingen plaats in Almere. Zo ook nog afgelopen nacht in de wijk Tussen de Vaarten. Daar was het raak bij een woning aan de Klimtstraat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel