Nieuwe St Jansdal-polikliniek; deze week druk met verhuizing

DRONTEN • Di 6 februari 2024 | 6:07 • Dinsdag 6 februari 2024 | 6:07

Polikliniek St Jansdal in Dronten gaat verhuizen en opent volgende week de deuren op een nieuwe plek. Deze week zijn medewerkers nog druk met de verhuizing van de oude locatie bij het Zwarte Water naar het nieuwe gebouw bij station Dronten.

Het splinternieuwe gebouw ligt centraler dan het oude pand, dat wat verstopt lag op een industrieterrein. "Naast het bus- en treinstation, dus is het voor mensen toch iets makkelijker bereikbaar", zegt Monique Nieuwhof, projectleider van St Jansdal Dronten.

Hoewel de nieuwe polikliniek kleiner is, verandert er voor de patiënten niets. "Alle specialismen die in het oude gebouw zaten, gaan ook mee naar de nieuwe locatie." Het gaat dan onder meer om de afdeling cardiologie, reumatologie, interne geneeskunde en gynaecologie. Ook kan er bloed worden geprikt en kunnen er röntgenfoto's gemaakt worden.

Eerder bloedprikken
Zowel medewerkers als buurtbewoners zijn blij met de nieuwe plek. "Wij wonen daarachter, dus het St Jansdal zit perfect voor ons.", zegt een fietsende voorbijganger die even een kijkje komt nemen.

Volgende week dinsdag is de feestelijke opening, maar de dag ervoor is de kliniek al open. Bloedprikken op de nieuwe locatie aan het Koning Willem Alexanderplein kan al eerder, dat kan vanaf woensdag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel