Nieuwe eigenaar van vuilniswagenfabriek in Emmeloord heeft grootse plannen

EMMELOORD • Vr 9 februari 2024 | 5:43 • Vrijdag 9 februari 2024 | 5:43

De Duitse fabrikant Haller, die onlangs de failliete vuilniswagenbouwer GeesinkNorba overnam, heeft grootse plannen met de fabriek in Emmeloord.

Nu de productie begin dit jaar weer is opgestart worden er rond de vier à vijf vuilniswagens per week afgeleverd. Op jaarbasis zijn dat 250 stuks. De ambitie is om dat aantal op te voeren naar uiteindelijk 500 vuilniswagens per jaar.

Ondanks het faillissement van GeesinkNorba door de oplopende kosten van materialen, heeft de nieuwe directie vertrouwen in de toekomst. Wel is er een aantal aanpassingen gedaan. Zo wordt het aanbod van producten kleiner en moet de gezamenlijk inkoop voordelen opleveren.

Haller wil in Emmeloord blijven én uitbreiden
Ook wil eigenaar Haller de komende jaren in Emmeloord blijven en investeren in de toekomst. "We gaan deze locatie opknappen of we gaan naar een nieuwe locatie. Daar hebben we dan wel nog drie jaar voor nodig; een jaar ontwerpen, een jaar bouwen en een jaar inrichten. We blijven in ieder geval in Emmeloord", zegt directeur Haller Benelux, Johan Dingemans.

Eerder maakte de voorzitter van de inmiddels voormalige OR van GeesinkNorba zich zorgen over de overname. Volgens hem zou Haller de productie op termijn gaan verplaatsen naar Polen. Dat bestrijdt Dingemans.

Een deel van de productie van onderdelen voor de vuilniswagens vanuit een vestiging in Polen wordt juist naar Nederland gehaald, zegt hij. Dit moet de komende jaren, samen met een oplopende productie, de groei van banen in Emmeloord garanderen. "Op korte termijn denken we aan 25 extra banen."

Ook het personeel dat na het faillissement mocht blijven is blij met de plannen. "Ik werk hier al 36 jaar en dat je dan een doorstart mag meemaken is mooi, daar ben ik blij mee", vertelt Michel Hemelrijk. "Ik hoop een aantal oud-collega's weer terug te zien in de toekomst."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel