Geen duidelijkheid na onderzoek naar gevallen glasplaat van Florestoren, wel maatregelen

ALMERE • Do 15 februari 2024 | 14:06 • Donderdag 15 februari 2024 | 14:06

Het is niet bekend hoe vorig jaar juni een glasplaat los kon komen van de Flores-toren op het voormalige Floriadeterrein. Dat schrijft de gemeente in een brief aan de gemeenteraad. De glasplaat viel van de bovenste verdieping van het gebouw, nadat de lijm losliet.

Maar hoe die lijm heeft kunnen loslaten, blijft onduidelijk. Om te voorkomen dat er nog meer panelen naar beneden komen, heeft de gebouweigenaar tijdelijke wiggen geplaatst. Die zogenoemde 'handjes' zijn nu permanent geplaatst.

De tijdelijke 'handjes'

Extra inspectie
De gemeente wil dat de glasplaten geregeld geïnspecteerd worden. Eerst over een jaar, daarna na drie jaar en uiteindelijk om de vijf jaar. De platen moeten dan zowel visueel als via berekeningen worden gecontroleerd.

Op die manier hopen de gemeente en eigenaar Dura Vermeer te voorkomen dat er nog meer glasplaten loslaten. Direct na het incident vorig jaar werden er hekken rondom de woontoren gezet en werd er met containers een tunnel gemaakt naar de ingang van het gebouw.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel