Elburgerbrug weer wekenlang dicht: agrariërs niet blij

DRONTEN • Do 22 februari 2024 | 14:12 • Donderdag 22 februari 2024 | 14:12

De provincie houdt vast aan het plan om de Elburgerbrug tussen Dronten en Elburg in maart en april gedurende zes weken helemaal af te sluiten voor het verkeer vanwege groot onderhoud. Hoewel loonbedrijven bezwaar hebben tegen de lange afsluiting, is er volgens de provincie geen beter alternatief. Drie jaar geleden was er ook al negen weken verkeershinder rondom de brug.

Bij de werkzaamheden van 18 maart tot en met 26 april wordt het betondek van de brug vervangen. Dat is nodig, omdat het dek is beschadigd. Zonder ingrepen kan ook de asfaltlaag op de brug verdere schade oplopen.

Daarnaast wordt het asfalt aan de Flevolandse en Gelderse zijde van de brug vernieuwd. Ook moeten de verkeerslichten worden vervangen, omdat ze aan het einde van hun levensduur zijn.

Recente bezwaren
De provincie heeft de werkzaamheden vorig jaar al besproken met de gemeenten Dronten en Elburg, landbouworganisaties LTO Flevoland en Cumela, met Walibi en andere betrokken organisaties.

Daarin heeft de provincie aangegeven dat de periode half maart-eind april het beste uitkomt, want dan is het stormseizoen voorbij en moeten het vaar- en toeristische seizoen nog beginnen. Ook het oogstseizoen valt ruim buiten de werkzaamheden.

Volgens de provincie kwamen er tijdens de gesprekken vorig jaar geen zwaarwegende bezwaren. Nu de werkzaamheden dichterbij komen, zegt de provincie wel bezwaren uit de agrarische sector te hebben gekregen. Vooral loonbedrijven willen dat de brug open blijft voor verkeer of dat de werkzaamheden worden uitgesteld.

Maar de provincie blijft er bij dat 18 maart tot en met 26 april de minste overlast oplevert.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel