Tweede editie van Regio Songfestival in Maastricht

FLEVOLAND • Ma 4 maart 2024 | 12:09 • Maandag 4 maart 2024 | 12:09

De tweede editie van het Regio Songfestival wordt dit jaar gehouden in Maastricht. Vorig jaar ging de Limburgse Emmy Ackermans er met de winst vandoor, vandaar dat het festival van de regionale omroepen dit jaar door L1 wordt georganiseerd. Abtin Salem uit Dronten eindigde op de negende plaats met het nummer 'Kleurenblind'.

Alle dertien omroepen kijken er reikhalzend naar uit om op 9 november weer een show neer te zetten vol met muzikaal talent.

De eerste editie was een groot succes. Nooit eerder werkten alle regionale publieke omroepen samen aan zo’n grootschalig evenement.

Voorrondes
Ook dit jaar zal iedere omroep een eigen voorronde houden om de finalist te selecteren. Omroep Flevoland maakt in een later stadium bekend hoe de nieuwe inzending geselecteerd wordt.

De criteria blijven hetzelfde. Artiesten mogen nog geen Top 40-notering gehad hebben en het ingezonden nummer mag nog niet eerder uitgebracht zijn.

De finale vindt plaats in het Theater aan het Vrijthof in provinciehoofdstad Maastricht. In de stad, die in 2020 nipt de race om het Eurovisie Songfestival te organiseren verloor.

Bekijk hier de Flevolandse inzending van 2023:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel