Drontenaar Abtin Salem 'heeft potentie' om Regio Songfestival te winnen

FLEVOLAND • Za 28 oktober 2023 | 17:02 • Zaterdag 28 oktober 2023 | 17:02

Meerdere deelnemers van het Regio Songfestival zullen niet verbaasd zijn als de Flevolander Abtin Salem in de finale er met de winst vandoor gaat. Dat zeiden ze vrijdag tijdens het persmoment van het eerste Regio Songfestival in de Stadsschouwburg van Utrecht. Het festival wordt georganiseerd door de regionale omroepen.

"Ik vind het een sterk nummer en hij heeft een mooie stem. Ik denk wel dat hij potentie heeft," zegt de Noord-Hollandse inzending Emma Koning. Ook Overijsselaar Leon Moorman is het daarmee eens: "Ik vind het stoer hoe hij daar met zijn gitaar staat."

Niet alleen de deelnemers zijn enthousiast over Kleurenblind van Abtin Salem. Ook de presentatoren zijn lyrisch. "Het is een hele leuke frisse zanger die jullie hebben afgevaardigd. Ik ben heel benieuwd of hij hoge ogen gaat gooien. Het zou mij niet verbazen", zegt Riks Ozinga, presentator bij RTV Utrecht.

Volgorde bekend
De Flevolander mag als elfde van de dertien acts het podium betreden. Tijdens de perspresentatie maakt de organisatie de volgorde bekend. Friesland mag met Melissa Pander het spits afbijten. Omroep West sluit het liedjesfestijn af met zangeres LIEN.

'Het gaat alle kanten op'
Tijdens de presentatie lieten ze een compilatie zien van alle nummers die zaterdag te horen zijn. Volgens presentator Ozinga gaat het alle kanten op. "Groningen heeft een soort protestlied tegen de aardgaswinning en de schade. De andere regio heeft een liefdeslied. Ook hoor je de Brabantse sfeer. Het wordt een flinke klus voor de jury."

De finale is op zaterdag 4 november vanaf 20:30 uur live te volgen op televisie bij Omroep Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel