Beveiliging bij brandweerkazernes omdat spullen om mensen uit auto te knippen gestolen zijn

FLEVOLAND • Ma 11 maart 2024 | 14:00 • Maandag 11 maart 2024 | 14:00

De camera's die eind vorige week bij verschillende brandweerkazernes in Flevoland zijn neergezet, zijn nodig vanwege twee recente inbraken. Daarbij ontvreemdden inbrekers onder meer kostbare spreiders, een hydraulische schaar en meerdere accu's. Dat laat een woordvoerder van de politie weten.

Met de apparatuur die steeds gestolen wordt, kunnen onder meer beknelde slachtoffers uit een autowrak worden gehaald. Volgens de politie zijn er op 20 februari inbraken geweest in Swifterbant en Biddinghuizen. Deze volgden al op twee eerdere inbraken in Biddinghuizen, in september van vorig jaar.

De politie rept ook nog van eerdere inbraken in Swifterbant en Dronten. Omdat onze provincie dus meermaals doelwit is geweest, worden nu meerdere kazernes in Flevoland uit voorzorg beveiligd. Deze gebouwen zijn over het algemeen namelijk niet permanent bemenst.

Bij de brandweerkazernes in onder meer Emmeloord, Nagele en Urk staan gehuurde constructies met daarop een camera, sirene en luidspreker. Een bedrijf dat de installaties levert, houdt de kazernes 24 uur per dag in de gaten. Bij de grotere kazernes staan twee camera's opgesteld. Bij kleinere locaties staat er één. Een woordvoerder van de brandweer wilde vorige week niet uitweiden over de reden voor het extra toezicht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel