Zilverpark wordt plek voor nieuwe skatebaan

LELYSTAD • Wo 27 maart 2024 | 8:25 • Woensdag 27 maart 2024 | 8:25

Een ruime meerderheid van de Lelystadse gemeenteraad kiest voor het Zilverpark als de plek voor een nieuwe skatebaan. Daarmee is het Woldpark definitief afgevallen.

De skatebaan ligt er nog niet op korte termijn, want er komt eerst nog een onderzoek hoe de baan het beste kan worden ingepast in het Zilverpark samen met een nieuwe herdenkingsplek en de inrichting van de Zilverparkkade.

Ook moet nog definitief worden beslist of de Ziekenhuisweg echt kan verdwijnen. Gaat dat door, dan ontstaat er voor de skatebaan meer ruimte. De raad wil voor de zomer een ontwerp zien en weten hoeveel de skatebaan gaat kosten. Ook wil de raad voor alle fases van de plannen toestemming kunnen geven.

Urban skaters
Er komt ook nog een onderzoek of extra voorzieningen voor zogeheten urban skaters op het Stadhuisplein daar gewenst zijn. Dat zijn skaters die graag gebruik maken van objecten in de openbare ruimte om te gebruiken bij skaten, zoals trappen en leuningen van bankjes.

Lees ook: Nieuw skatepark moet er nu echt gaan komen, maar waar?

Een krappe meerderheid van 19 tegen 18 stemmen verwierp het voorstel van Mooi Lelystad om af te zien van dit onderzoek. De partij vindt het ongewenst dat het Stadhuisplein aantrekkelijker wordt gemaakt voor skaters.

Omwonenden hebben de gemeenteraad de laatste weken vele mails gestuurd, waarin zij zich fel uitspreken tegen extra voorzieningen voor de urban skaters. Zij vrezen geluidsoverlast doordat de skateplanken over het straatmeubilair denderen. Mooi Lelystad was het hiermee eens.

Levendiger centrum
Jong Lelystad deed het voorstel om te onderzoeken of de urban skaters elders nabij het stadshart een plek kunnen krijgen. Wethouder Sjaak Kruis omarmde dat idee. Hij erkent dat er op het Stadhuisplein overlast kan ontstaan, maar het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk dat het centrum van Lelystad levendiger wordt. De urban skaters kunnen daaraan bijdragen.

Alleen Leefbaar Lelystad wilde nog een grote skatebaan in het Woldpark en tegelijk een kleinere skatebaan voor de jongste jeugd in het Zilverpark. De meeste andere partijen willen het Woldpark niet aantasten. Bovendien staat hier ook nog woningbouw gepland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel