Tijdelijk cameratoezicht bij sushirestaurant, kan daardoor eerder open

ALMERE • Za 30 maart 2024 | 13:30 • Zaterdag 30 maart 2024 | 13:30

Bij 'Sushi de Luxe' aan de Cinemadreef in Almere Stad is tijdelijk cameratoezicht ingesteld. Dat meldt de gemeente Almere. De aanleiding is een explosief dat daar eerder deze maand afging. Het restaurant werd toen voor twee weken gesloten door de burgemeester, maar mag nu eerder open dan verwacht.

De sluitingsmaatregel verviel oorspronkelijk aankomende dinsdag, maar dit is door burgemeester Van der Loo vervroegd naar zaterdag. Volgens een woordvoerder komt dit door het cameratoezicht dat tot 10 mei is ingesteld.

Schade door explosie
Bij het restaurant ontplofte op 16 maart een explosief. Dat zorgde voor veel schade aan de gevel. Ook sprongen meerdere ramen.

Beelden van na de explosie

Het sushirestaurant is de zeventiende plek in Almere waar tijdelijk camera's staan vanwege (de kans op) ontploffingen of geweld. Deze maatregel wordt genomen omdat de kans op herhaling na zo'n incident groot is, zo is de gedachte.

Eerder deze maand bleek dat het grootste deel van de explosies in Almere te linken is aan criminele conflicten. Het is niet duidelijk om wat voor conflicten het gaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel