Zomertijd gaat in: meer kans op aanrijdingen met dieren

FLEVOLAND • Za 30 maart 2024 | 16:53 • Zaterdag 30 maart 2024 | 16:53

De jagersvereniging waarschuwt voor extra overstekend wild nu de zomertijd dit weekend ingaat. Elk jaar is er volgens de jagers een piek te zien in het aantal wildaanrijdingen als de klok een uur vooruitgaat.

Het tijdstip van de spits verschuift precies naar de momenten dat reeën, herten en wilde zwijnen zich verplaatsen en de weg oversteken.

In de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok om 02:00 uur een uur vooruit. De dieren hebben een biologische klok en worden als het schemert actief.

Volgens de jagersvereniging moeten ze daarom wennen aan een nieuw ritme, aangezien de drukte op de weg voor het wild naar een andere tijd verplaatst. Het advies is dan ook om tijdens het rijden extra op te letten en de snelheid te matigen.

Steeds meer aangereden wild
Vooral in Flevoland is dit een reden om extra oplettend te zijn. Op plekken waar geregeld aanrijdingen met reeën zijn, heeft de provincie waarschuwingsborden neergezet. Het aantal ongelukken met overstekend wild blijft in de provincie de laatste jaren stijgen.

Dat is ook de reden dat reeën van de rechter voorlopig afgeschoten mogen worden. Dit is volgens de provincie, die ontheffing voor de jacht verleent, goed voor de verkeersveiligheid. Twee dierenrechtenorganisaties eisten dat het afschieten gestaakt zou worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel