1 april in Flevoland: waar ben jij (mogelijk) ingetrapt dit jaar?

FLEVOLAND • Ma 1 april 2024 | 13:40 • Maandag 1 april 2024 | 13:40

Het is weer zover, 1 april, de dag van grappen, grollen en geintjes. Omroep Flevoland heeft een selectie van 1-aprilgrappen uit Flevoland voor je verzameld. Sommige berichten bleken bij nader inzien toch geen grap, maar echt waar. Zo kon je in zwembad de Koploper in Lelystad écht zwemmen met krokodillen en waren er écht 100 kabouters te zien in een tuin. Video's daarvan staan onderaan dit bericht.

Poldertoren gaat krimpen
Een iconisch symbool van de regio stond vandaag voor een opmerkelijke transformatie. De Poldertoren in Emmeloord zou namelijk vanaf vandaag ingekort worden naar 30 meter. Dit was te lezen op de Facebookpagina 'Stad Emmeloord'. Dit vanwege mogelijke interferentie met de luchtlijnen van windturbines.

Het bericht lokte veel reacties uit, zoals: "Dit is de leukste 1-aprilgrap ever" en "Mooie 1 april grap dit... zo niet moeten ze de bedenkers van dit ter plekke ontslaan."

Spannende winkels?
Even leek het erop dat erotische webwinkel EasyToys vestigingen zou openen in Almere en Lelystad. Maar helaas, voor al je seksspeeltjes moet je toch ergens anders zijn. Het bleek namelijk een 1-aprilgrap. In meerdere winkelpanden in Almere en Lelystad hingen posters waarop te lezen was dat de EasyToys winkel binnenkort zou openen.

VV Unicum wordt Bayer Lelystad
Voetbalclub VV Unicum uit Lelystad kondigt op Instagram een megadeal aan met farmaceut Bayer, die volgens het bericht ook de voetbalclubs Bayern München en Bayer Leverkusen sponsort. Samen met het bestuur zal de farmaceut de hernoemde club 'Bayer Lelystad' ontwikkelen. Duitse clubs krijgen voorrang op jeugdspelers, terwijl Duitse spelers in Lelystad gratis kunnen overnachten bij Van der Valk om ervaring op te doen.

Kruidnoten in maart?
Alleen vandaag kun je bij supermarkt PLUS Postma in Lelystad kruidnoten bemachtigen. De winkel plaatst op Facebook een foto van vier schappen rijkelijk gevuld met verschillende soorten kruidnoten. Helaas is ook deze actie een grap. De foto komt uit augustus 2022. Liefhebbers van kruidnoten moeten nog even wachten.

WC-papier gemaakt van cellulose uit Flevolands afvalwater
Waterschap Zuiderzeeland is onlangs een project gestart om in Zeewolde de vezel cellulose uit afvalwater te halen. De kosten van het filter bedragen zeker 2,5 miljoen euro, maar op termijn is daar een milieuwinst te behalen. Juist op 1 april presenteert het waterschap de eerste wc-rollen die van de vezels zijn gemaakt. Collega's van Zuiderzeeland mochten bij de zuivering in Zeewolde maximaal 10 rollen per persoon halen.

1april-kroket
Snackbar De Leeuw Snacks in Zeewolde heeft een grap uitgehaald met het maandmenu. De hele maand maart konden klanten een 'Elite kroket' kopen. Volgens medewerkers van de snackbar viel het nieuwe product in de smaak. "Maar wat onze klanten niet wisten: hij was vegetarisch!"

Waren de krokodillen wel een 1-aprilgrap?
In zwembad De Koploper in Lelystad kon je vandaag zogenaamd zwemmen met krokodillen. De waaghalzen die wilden konden volgens het zwembad een duik nemen met de groene griezels in het instructiebad. Bij aankomst bleek het te gaan om opblaaskrokodillen. Voor de bezoekers was dat geen enkel probleem.
Walibi verkoopt kaartjes met korting?
Walibi Holland zaait twijfel over een actie die morgen moet beginnen. Dan gaan 24.000 toegangskaarten in de verkoop voor 24 euro per stuk. Vorig jaar deed Walibi een vergelijkbare actie die volledig uit de hand liep. De server waar de bestellingen op gedaan konden worden liep vast. Mensen die geen kaarten konden bestellen spraken over oplichting. Volgens Walibi was het geen 1-aprilgrap, maar echt de bedoeling om de kaarten met korting te verkopen.
Kabouters kijken en kopen
Cynthia Trommelen uit Lelystad had haar achtertuin opengesteld om haar kabouterverzameling te laten zien. Ze heeft wel honderd tuinkabouters gekocht, maar verreweg de meesten zitten nog in de doos. Ze wilde een kopie laten maken van een kabouter die ze dertig jaar geleden kocht. Dat kon alleen als ze er minimaal honderd zou afnemen. Het openstellen van de tuin viel samen met 1 april, maar is dus geen grap. Naast tuinkabouters verkoopt ze vanuit haar tuin andere artikelen zoals beelden van dieren en windmolentjes.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel