Koningsdag in Dronten gaat mogelijk niet door: te weinig vrijwilligers

DRONTEN • Do 4 april 2024 | 15:00 • Donderdag 4 april 2024 | 15:00

De organisatie van Koningsdag in Dronten is dringend op zoek naar vrijwilligers. Van de veertig paar benodigde helpende handen, zijn er nog maar twintig beschikbaar. Als die er niet komen, gaat het hele feest mogelijk niet door.

"We zijn heel druk bezig met het zoeken naar mensen die ons willen helpen", vertelt Kim Tuithof. Die vrijwilligers zijn onder meer nodig voor het ondersteunen bij het springkussen en de klimparcours.

Vorig jaar was er in Dronten ook al een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet werden er toen genoeg mensen gevonden. Om de problemen dit jaar op te lossen zijn ook verenigingen in Dronten benaderd.

Als zij vrijwilligers kunnen leveren, stort de Koningsdagorganisatie 100 euro in de clubkas. De organisatie kijkt of zij ook vrijwilligers kunnen leveren.

Rest van Flevoland
De andere organisaties van Koningsdag in Flevoland zijn ook opzoek naar vrijwilligers. Zo wordt er onder meer in Emmeloord nog gezocht. Het is niet duidelijk hoe hoog de nood daar is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel