Medewerker raakt duizenden euro's 'kwijt' van bedrijf en krijgt voor straf geen salaris

LELYSTAD • Do 4 april 2024 | 20:50 • Donderdag 4 april 2024 | 20:50

Medewerker R.K. van TrendyGreen uit Almere krijgt al een tijdje geen salaris meer uitbetaald. En daar heeft hij schoon genoeg van. Zijn werkgever neemt het hem kwalijk dat hij 8.000 euro van het bedrijf is 'kwijtgeraakt', zo is hem verteld.

Maar K. stelt dat hij op straat is beroofd en onder dreiging met een mes de duizenden euro’s moest afstaan. Hij vindt dan ook dat hij gewoon recht heeft op zijn salaris en stapte naar de rechter.

Achterstallig salaris
Hier vroeg hij donderdag om zijn achterstallige salaris over de maanden februari en maart van in totaal 4.500 euro. Hij wil bovendien zijn salarisstroken ontvangen vanaf oktober vorig jaar en een jaaropgave van 2023. Zo niet, dan zou zijn werkgever een dwangsom van 250 euro per dag moeten betalen.

K. en zijn advocaat deden hun verhaal in een verder lege rechtszaal. TrendyGreen, leverancier in overkappingen en veranda’s, kwam namelijk niet opdagen. "Dat had ik ook niet verwacht", zei de raadsman van de Almeerder. "De directeur heeft ook niet gereageerd op de dagvaarding."

Baas is onbereikbaar
K. zegt bovendien al een tijdje geen contact te hebben gehad met zijn baas. "Het kantoor is inmiddels gesloten, hij lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen", legde hij de rechter uit. Wat die kant van het verhaal is, werd tijdens de zitting dan ook niet bekend.

Vlak voor kerst betaalde een klant op kantoor de factuur van duizenden euro’s. Omdat de directeur van TrendyGreen er niet was, nam K. de cash in ontvangst. In overleg met zijn baas ging het geld daarna met hem mee naar huis, omdat er geen kluis beschikbaar was op kantoor, zo zegt hij.

Overval
Het geld lag een hele tijd bij hem thuis, totdat hij rond 12 februari van de directeur de opdracht kreeg om het weer mee te nemen naar kantoor. Onderweg daar naar toe, ging het mis. K. werd overvallen en bedreigd met een mes. Hij kon naar eigen zeggen niet anders dan het geld en zijn mobiele telefoon afstaan.

Daar deed hij ook aangifte van bij de politie, zegt hij. "Die zaak loopt nog, de politie is bezig met het onderzoek aan de hand van camerabeelden en verklaringen van getuigen", zei zijn advocaat.

Voor straf geen salaris
Mondeling werd K. door zijn werkgever te kennen gegeven dat hij door het 'kwijtraken' van de 8.000 euro geen salaris meer zou ontvangen, zegt hij.

"Terwijl je toch zou denken dat hij hem op staande voet zou ontslaan als hij hem van zoiets verdenkt", zei zijn advocaat. Er werd volgens hem ook geen aangifte gedaan door TrendyGreen.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel