Politie deelt 3 nieuwe foto's van vermiste Marc en waar hij voor het laatst gezien is

DRONTEN • Za 20 april 2024 | 16:43 • Zaterdag 20 april 2024 | 16:43

De politie is met meer informatie naar buiten gekomen over de vermissing van Marc Jaskulski. De 36-jarige man uit Dronten is sinds maandag 15 april vermist en na meerdere zoekacties door de hulpdiensten nog niet gevonden.

De politie meldt nu dat Jaskulski maandag rond 14:15 uur aan de Langstraat in Dronten voor het laatst is gezien. Voorheen werd hij de zondag voor zijn vermissing nog gezien toen hij met vrienden uit eten ging. De politie heeft nu ook nieuwe foto's van de man vrijgegeven.

Jaskulski zou maandag tussen 14:00 uur en 16:00 op de fiets vanuit zijn huis aan de Lancasterdreef zijn vertrokken. Op het moment van de verdwijning droeg de man een groene ANWB-jas, grijze joggingbroek en bruine schoenen. Hij is 1.85 meter lang, heeft een lichte huidskleur en draagt een kleine bril en twee gehoorapparaten.

Politie richt zich op water
De hulpdiensten zochten de eerste paar dagen na de vermissing in het bosgebied Roggebotzand bij Dronten. Daar werd voor het laatst een signaal van zijn telefoon opgepikt door een telefoonmast. Vrijdag werd alleen nog maar gezocht met politieboten. Het gaat om meren, tochten en kanalen waar fietspaden langslopen, in de hele gemeente.

De zoekactie is zo massaal opgezet, omdat er zorgen zijn om de gezondheid van de man. Volgens de politie heeft Jaskulski medicijnen nodig, die van levensbelang voor hem kunnen zijn. 

Ze gaan uit van meerdere scenario's. Zo zou de Drontenaar onwel geworden kunnen zijn door het gebrek aan medicatie. Ook wordt een misdrijf niet uitgesloten, laat een woordvoerder weten. De mogelijkheid dat Jaskulski zelf niet gevonden wil worden, houdt de politie open.

Burgemeester Gebben merkt dat de vermissing leeft in het dorp. "Er wordt over gesproken." Daarbij doet hij de oproep om zo snel mogelijk 112 te bellen als iemand Jaskulski ziet. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden waarop de Drontenaar maandag misschien te zien is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel