Bouwmeesterbuurt kleurt groen na renovatie van 250 woningen

ALMERE • Di 7 mei 2024 | 15:52 • Dinsdag 7 mei 2024 | 15:52

De Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten kleurt groener en groener sinds in januari 2023 de renovatie van ruim 250 woningen begon. De woningen zijn opgeknapt en verduurzaamd. Bouwbedrijf Dura Vermeer blikt nu terug op een succesvol project. "We hebben de wijk weer toekomstbestendig gemaakt."

De stijl van de Bouwmeesterbuurt is gebaseerd op Scandinavische architectuur. De woningen zijn te herkennen aan grof en gekleurd hout met lijsten om de ramen. De woningen hebben nu één kleur, in plaats van twee. "Daardoor wordt de uitstraling iets rustiger en vormt het een geheel", aldus het bouwbedrijf. "Hiermee willen we de Scandinavische architectuur versterken."

Energiezuinig
De wijk kleurt niet alleen groener, ook het energieverbruik is lager. De woningen zijn sinds de renovatie gemiddeld van energielabel C naar energielabel A geüpgraded. Dit komt onder meer door nieuwe kozijnen en gevelisolatie, zegt het bouwbedrijf. "We hebben de eerste noodzakelijke stappen gezet richting de energietransitie."

Voor elk nieuw houten kozijn dat in de Bouwmeesterbuurt wordt geplaatst, heeft Dura Vermeer afgesproken dat ergens in Nederland door Staatsbosbeheer een boom wordt geplant: "Dat is een afweging waarmee het jaarlijkse elektraverbruik van ruim 1700 huishoudens aan CO2 wordt gecompenseerd."

De houten gevels, voordeuren en schuurdeuren die zijn vervangen, worden naar een circulair verzamelpunt gebracht. Daar wordt gekeken hoe de materialen hergebruikt kunnen worden.

Dit verhaal is gemaakt door Lotte Schmidt. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel