Warm hemelvaartweekend voor de boeg, kan 24 graden worden

FLEVOLAND • Wo 8 mei 2024 | 14:54 • Woensdag 8 mei 2024 | 14:54

Wie de komende dagen een extra lang weekend vrij heeft en graag op pad wil, boft met het weer. Er staat namelijk een warm hemelvaartweekend voor de deur in Flevoland, met uiteindelijk ook steeds meer ruimte voor de zon.

Het heeft volgens weerman Robert de Vries allemaal te maken met een hogedrukgebied boven onze omgeving. In eerste instantie staat er nog een noordenwind en komen een paar wolkenvelden voor. Donderdag en vrijdag wordt het 18 a 19 graden.

Vanaf zaterdag verplaatst het hogedrukgebied zich wat meer naar het oosten. We krijgen dan steeds meer zon en ook hogere temperaturen. Zaterdag en zondag kan het 23 of 24 graden worden. De weerman waarschuwt dat de zonkracht vrij hoog wordt en dat je dus snel kunt verbranden.

Verschillend
Hemelvaartsdag kan elk jaar erg verschillen qua weer. Dat komt onder andere omdat het elk jaar op een andere datum valt. Hemelvaartsdag 2020 was vrij laat in mei en was meteen één van de warmste in onze provincie. In Lelystad steeg het kwik naar 26,5 graden. In 1997 toen deze feestdag op 8 mei viel, werd het maar 10,2 graden en viel er flink wat regen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel