OM wil oplichtende boekhoudster Aurora D. bijna twee jaar de cel in sturen

LELYSTAD • Wo 15 mei 2024 | 19:06 • Woensdag 15 mei 2024 | 19:06

Tegen een voormalig boekhoudster uit Lelystad die op grote schaal familie, vrienden en zakelijke relaties zou hebben opgelicht, is woensdag 22 maanden cel geëist. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft Aurora D. bovendien documenten vervalst en belasting ontdoken. De officier van justitie sprak over een 'ernstige vorm van bedrieglijk handelen.'

In totaal zou D. andere mensen voor een bedrag van 297.000 euro financieel hebben benadeeld. Dit gebeurde tussen juni 2017 en november 2021. Zelfs haar eigen tante was niet veilig voor haar.

Tante voor ruim ton het schip in
Tante Carry leende haar nicht 115.000 euro, geld dat ze zelf eigenlijk bedoeld had voor haar pensioen. De tante heeft meer dan de helft van dit bedrag nooit teruggekregen. Er zijn meer gedupeerden die via de rechtbank hun geld terug proberen te krijgen, onder wie een persoon bij wie D. als huisvriendin verbleef. In totaal zou ze mensen nog 165.000 euro schuldig zijn.

Volgens het OM opereerde D. telkens op vergelijkbare wijze. Ze had een constructie bedacht waardoor het leek alsof zij geld van anderen parkeerde op een rekening die geregistreerd stond bij een notaris. Maar deze rekeningen bleken niet te bestaan. Ook had zij contactgegevens en mailverkeer vervalst. Het geld dat ze binnenhaalde, werd vervolgens voor privédoeleinden gebruikt.

Ook ondernemers de dupe
Ook een aantal ondernemers uit Lelystad is volgens het OM financieel benadeeld en voorgelogen door de vrouw. Aurora D. runde een incassobureau en administratiekantoor, AD Administratie, in Lelystad.

Klanten waren ontevreden over haar dienstverlening en begonnen haar in 2020 van oplichting te beschuldigen. In de zomer van 2021 is D's bedrijf failliet verklaard. De vrouw zou ook ruim 200.000 euro aan belasting hebben ontdoken. Ze deed dit door onjuiste aangiftes in te sturen.

In België
Net als bij de vorige zitting kwam D. woensdag niet opdagen in de rechtszaal. Het Openbaar Ministerie rekent het haar aan dat zij geen enkele verantwoordelijkheid toont. De vrouw zou inmiddels met haar gezin in België wonen.

De rechter doet op 5 juni uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel