Hospitaaltunnel eerder dan verwacht weer open na werkzaamheden

ALMERE • Wo 10 juli 2024 | 20:45 • Woensdag 10 juli 2024 | 20:45

De Hospitaaltunnel in Almere gaat een paar dagen eerder open dan verwacht. De tunnel is sinds 21 mei afgesloten voor het verkeer voor groot onderhoud aan onder meer de sprinklerinstallatie, het riool en de verlichting.

De werkzaamheden gaan zo voorspoedig, dat de tunnel donderdag om 07.00 uur al open kan.

Brandveiligheid
Om de tunnel brandveilig te houden moest de sprinklerinstallatie vervangen worden. Zowel in de tunnel zelf, als de naastgelegen parkeergarage waar bezoekers en bewoners van het centrum parkeren. Verder zaten er lekken in het riool. Om bij de rioolpijpen te kunnen komen, moest het fietspad gedeeltelijk weggehaald worden.

De verouderde lampen aan het plafond zijn vervangen voor duurzame ledverlichting. In totaal zijn er 110 nieuwe ledlampen geplaatst. Die gaan langer mee en zorgen voor minder energieverbruik. Ook is de drempel vernieuwd en de gekleurde wand schoongemaakt.

Nieuwe werkzaamheden
De werkzaamheden in het centrum zijn nog niet afgerond. Vanaf maandag 22 juli start de gemeente namelijk met het repareren van gaten in het asfalt die in de wintermaanden zijn ontstaan.

Het gaat om de kruising van de Cinemadreef met de Hospitaaldreef. Die is tot vrijdag 26 juli dan afgesloten voor verkeer en voetgangers. Voor de route naar het centrum worden gele omleidingsborden geplaatst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel