Voetbalclub: Grensrechter overleden

ALMERE • Ma 3 december 2012 | 17:59 • Maandag 3 december 2012 | 17:59

De 41-jarige grensrechter van Buitenboys Almere is maandagmiddag in het bijzijn van zijn familie overleden. Dit meldt de voetbalclub.

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd na afloop van de thuiswedstrijd tegen Nieuw Sloten B1 uit Amsterdam belaagd door de spelers. De man werd onder meer tegen zijn hoofd getrapt.

De politie heeft drie spelers van de Amsterdamse club aangehouden en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Het onderzoek naar het incident wordt door het Openbaar Ministerie opgeschaald. Gezien de ernst van de zaak is er een omvangrijk rechercheteam opgezet. Het OM wil de verdachten later deze week voor laten komen bij de rechter-commissaris.

Minister Edith Schippers van sport condoleert de nabestaanden van de grensrechter. Ze zegt in een reactie tegenover het ANP dat dit een verschrikkelijk verlies is van iemand die door zijn vrijwilligerswerk Nederlandse jongeren in staat stelde om te sporten en een wedstrijdje te spelen.

Maandagmiddag ontstond enige verwarring over het overlijden van de Almeerder. De politie meldde dat de man overleden was maar dit was volgens zijn zoon nog niet zo. De politie herstelde zich later en zei dat de man 'klinisch dood was'. Rond half zes bevestigde Buitenboys dat de man was overleden.

Op internet is een condoléanceregister geopend waarop mensen steun kunnen betuigen aan de nabestaanden. Ook op Facebook is speciaal een pagina voor Richard Nieuwenhuizen opgericht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel