"Nu aan de slag tegen voetbalgeweld"

ALMERE • Di 11 december 2012 | 10:08 • Dinsdag 11 december 2012 | 10:08

Minister Edith Schippers wil dat iedereen aangifte doet bij geweld op en rondom het voetbalveld. Ze belooft dat de politie vanaf nu alle aangiftes zal oppakken. Die toezegging deed ze dinsdagmorgen na een bijeenkomst met vertegenwoordigers van onder meer voertbalbond KNVB en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.


De bijeenkomst in Den Haag werd gehouden naar aanleiding van de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere. Er moet volgens de betrokken partijen een nieuw normatief kader worden bepaald. Dit betekent dat iedereen zijn rol om geweld te voorkomen zal moeten pakken en dat we anderen eerder op hun gedrag moeten aanspreken.


De gemeente, KNVB en politie moeten vervolgens rugdekking geven door daadwerkelijk de mensen te steunen wanneer ze geweld ervaren in het voetbal. Ook wil de minster dat er bekende voetballers langs de scholen gaan om te vertellen hoe we ons moet gedragen op het veld. Over drie maanden is er weer een bijeenkomst en wordt er gekeken wat er is gebeurd en waar verbeteringen nodig zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel