SV Urk boekt eenvoudige winst

URK
De voetballers van SV Urk hebben zaterdagmiddag in de Hoofdklasse een eenvoudige overwinning geboekt. De ploeg was op eigen veld met 3-0 veel te sterk voor SDVB uit Barneveld. Bij de rust stonden de Urkers al met 1-0 voor.

De thuisploeg begon ijzersterk aan het duel. De gasten uit Barneveld kwamen er niet aan te pas. Dit offensief leverde al na zes minuten een voorsprong op. Verdediger Riekelt Jan Brands kopte uit een voorzet van Marinus Snoek de 1-0 binnen. Daarna kregen de Urkers in de eerste helft nog diverse kansen via Jelle de Boer, Jan van Sloten en Gerrit Tol, maar deze gingen er niet in. 

Vier minuten na de pauze kreeg een verdediger van SDVB een rode kaart omdat hij een overtreding maakte op spits Jelle de Boer van SV Urk. Met tien man is SDVB dan helemaal geen partij meer voor de Urkers. Riekelt Jan Brands tekent met zijn tweede kopbal van de middag voor de 2-0. SDVB-aanvoerder Remco Speelziek is met een eigen doelpunt verantwoordelijk voor de 3e Urkse treffer.

De Urkers lijken helemaal klaar te zijn voor de derby tegen Flevo Boys die volgende week zaterdag wordt gespeeld.

reacties (11)

 • Watcher

   

  Ahum u was dus niet aanwezig. Barneveld is amper bij macht geweest om in de 16 te komen van urk. Gezien het kaliber tegenstanders wat urk nu gehad heeft en het slechts 9 goals tegen heb gehad zegt toch wel wat. En fb 19 al tegen de onderste van de competitie. Jammer dat hij rood kreeg anders was het zo 7 of 8 -0 kunnen wezen. Want urk ging daardoor 2 versnellingen lager spelen en het rustig uit te spelen

  reageer
 • Kippedarrep.

   

  Ik was er namelijk wel (Leuk sportpark en aardige mensen trouwens) SDVB kon niet meer doordrukken na die rode kaart en was het meer tegenhouden. Als SDVB straks weer op volle oorlogssterkte is en dat is vanaf wedstrijd 1 door blessures en schorsingen voornamelijk in de achterhoede niet het geval, dan kan het ieder team op de ranglijst het moeilijk maken. Maar Urk is een fysiek sterk team en moeilijk te bespelen en ik zie ze wel om de bovenste plaatsen meedraaien.

 • Kippedarrep.

   

  Urk had het geluk dat ze de scheidsrechter mee hadden. Oké... de eerste 20 minuten werd SDVB compleet overrompeld door het fysiek sterke Urk en had het zomaar 3-0 kunnen staan. SDVB kwam terug en werd beter en toen nog een compleet onterechte kaart sloopte SDVB definitief ! Ik kan verzekeren dat SDVB terugkomt deze competitie. Ik wens beide kampen, volgende week een goed en vooral sportieve wedstrijd in Emmeloord !

  reageer
 • Urker Fan

   

  Laat Urk maar niet teveel zeggen, het is altijd een bijzondere wedstrijd die 2 kanten op kan vallen.....hopen dat FB erin blijft natuurlijk alleen al om deze derby,s...FB veel succes.... behalve zaterdag. Volgend seizoen Arnoud Post en de Pip bij de Urker selectie heb ik uit vertrouwde bron.

  reageer
 • Hè. Nee he

   

  Zul je zien dat volgende week de gehele selectie van urk weer blessure vrij is verklaard. Die hebben goed uit kunnen rusten.

  reageer
 • Volgende week

   

  De voetballers van SV Urk hebben zaterdagmiddag in de Hoofdklasse B verloren. De ploeg verloor op eigen veld met 3-0 van de Flevo Boys. Bij de rust stonden de Urkers al met 1-0 achter. De thuisploeg begon zwak aan het duel. De gasten uit emmeloord waren heer en meester op Urk. Dit offensief leverde al na zes minuten een voorsprong op. Verdediger Riekelt Jan Brands kopte uit een voorzet van william de Boer de 1-0 in eigen doel binnen. Daarna kregen de Emmeloorders in de eerste helft nog diverse kansen via William de Boer en Tjeerd Korf maar deze gingen er niet in. Vier minuten na de pauze kreeg een verdediger van Urk een rode kaart omdat hij een overtreding maakte op doelman Rodney rosink Met tien man is Urk dan helemaal geen partij meer voor de Emmeloorders. Riekelt Jan Brands tekent met zijn tweede kopbal van de middag voor de 2-0 zijn 2e eigen doelpunt. Urker aanvoerder Simon Lindeboom is met een eigen doelpunt verantwoordelijk voor de 3e Emmeloordse treffer. De Emmeloorderslijken helemaal klaar te zijn voor de derde divisie.

 • Grandioos

   

  Ook mooie interviews. Wat een zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid. Dat word knallen volgende week. Kijk er al naar uit

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • schaapjes

   

  En in onze A1 loopt de nieuwe spits van Urk 1! Volgende week hopen dat we deze lijn door kunnen trekken. Onderschat dorp A niet... Er loopt daar heel wat geld op t veld. En Urker bloed op de flanken nooit onderschatten!

  reageer
 • Flevo Boy

   

  A1 ook weer verloren pfff. Zware tijden voor de FB aanhangers en geen verbetering in zicht

  reageer
 • Hr

   

  Er op en erover volgende week

  reageer
 • Kloas

   

  Volgende week minimaal 4-0 tegen die koopploeg. Vandaag dachten ze rijssen te kloppen. Maar dat ging een beetje mis. Ze hadden geen schijn van kans. We gaan dit jasr medoen voor een periode. Dat is zeker. Lucas heeft de zaak goed op de rit. De ploeg heeft nog maar 1x verloren op schemielige wijze van staphorts. Hopen op een mooie pot volgende week.

  reageer
 • Schema

   

  Man man. Had wel 10 nul kunnen zijn,wel 6x de lat of paal in de weg. Urk in topvorm al waren ze vorige week nog beter. Je past je aan aan het niveau van de tegenstander. Als dat volgende week maar niet het geval is. Maar kan alle kanten op. Mooie 6 plek in ieder geval voorlopig. Goed gedaan jongens

  reageer
 • Tdb

   

  Volgende week een "walk over" en op naar het kampioenschap!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert