SV Urk stunt tegen koploper DOVO

URK
Na drie nederlagen op rij heeft SV Urk een zege geboekt. Koploper DOVO werd met 2-0 verslagen. 

Na ruim 5 minuten pakte Urk de leiding. Een hoekschop belandde voor de voeten van Jan van Slooten, die van dichtbij raak schoot. DOVO kon er in het vervolg van de eerste helft weinig tegenover stellen. 

Na rust sloeg SV Urk opnieuw toe. Hessel Snoek legde panklaar voor Teun Hakvoort, die beheerst de 2-0 aantekende. DOVO slaagde er daarna geen moment meer in om Urk aan het wankelen te brengen, waardoor het 2-0 bleef.

Door de overwinning staan de Urkers op de achtste positie in de Hoofdklasse B.

reacties (16)

 • Jaap

   

  Hallo Kees: Geld stinkt niet ! En als één schaap over de dam gaat volgen er meer. Dan zal de clubliefde ver te zoeken zijn. Nu moeten nog even over die drempel, en je vrienden teleurstellen.

  reageer
 • Kees

   

  Inderdaad Jaap. Dat ene schaap loopt al 2 jaar heel ongelukkig te ballen in Emmeloord. William de Boer ging onder het motto dat hij hogerop wilde natuurlijk voor de euro's. Maar het spreekwoord dat voetbal-euro's niet gelukkig maakt druipt er bij William wel heel erg vanaf. Nee, zoals No2 al aangeeft; die vriendengroep van Urk1 mag heel trotst zijn op wat zij presteert.

 • No2

   

  Jaap, van geld word je niet gelukkig. Spelen bij de club waar je van houd, die je trouw bent en blijft en voor die club altijd door het vuur wilt gaan....... Dat kan een mens en voetballer gelukkig maken. Inderdaad geld stinkt niet nee, daar zit geen geur aan. Op Urk worden we ook betaald, maar dan d.m.v. respect, goede faciliteiten en TROTS. Waarschijnlijk weet jij niet wat het is om trots te zijn op een club, maar alleen trots te zijn op een enkel succes van een team.

 • Jaap

   

  Knappe overwinning, die zeker niet verwacht werd/was. Maar zolang het goed gaat op Urk en de punten komen binnen, op wat voor manier dan ook is alles Hosanna en blaast men de loftrompet. Maar O wee, als het minder gaat. Is men dan nog zo vrolijk ?

  reageer
 • Kees

   

  Maak je daarover niet ongerust Jaap, dat hebben de afgelopen jaren met 1e klasse voetbal en vechten voor lijfsbehoud in de hoofdklasse C toch wel aangetoond. Wij blijven door dik en dun achter onze club en onze spelers staan. Dat laatste kunnen er overigens bar weinig zeggen, want wie hebben het nou nog over "onze" spelers met elk jaar minstens een half dozijn nieuwelingen? Alle Urkers zijn vanaf de F-jes trouw aan de eigen club. En hoe het niet moet zien en lezen we elke week van al die zgn. Flevo Boys-supporters die op alles en iedereen lopen te mopperen. Maar hun club in barre tijden door dik en dun blijven steunen. Ho maar.

 • kees2

   

  Een ton? Heb ik er nog wel 1 van staan. Ja te zot voor woorden urker jantje,een ton. En 2 jaar later in de schulden en klasse lager ja en mindere spelers aantrekken en zeggen dat er paar van eigen opleiding mee mogen doen die dan niets krijgen Was pas op tv dat de helft van de clubs in het rood stond. Ook fb,maar deze hebben het af weten te wenden Door bezuinigen op personeel. Hoop niet dat het eerste klasse word,want betekent de helft toeschouwers en er zitten er nu al maximaal 350.

  reageer
 • Maarten van Urk

   

  Wat kunnen wij ontzettend trots zijn op deze selectie en staf. Door de vele blessures nog net aan 11 man op het veld kunnen krijgen, en dan z'on wedstrijd spelen....CHAPEAU mannen !!!

  reageer
 • Urker

   

  Nou urker jan knap is dat zeker maar zo hoort het ook. Het is gewoon zonde dat al die clubs voor dat beleid kiezen. Ja wie de meeste centen heeft kan de beste spelers halen. Dat is nog geen team. Urk heeft best knappe spelers er tussen zitten en ook talentvol maar urk heeft een TEAM en met tomeloze inzet kan er veel bereikt worden. Neem nou teun hakvoort. Die jongen is voetballend tekort voor de hoofdklasse maar wat die jongen aan inzet geeft dat is ongeloofelijk. Die gaat voor iedere bal. Dat zie je toch veel liever dan dat er 5-8 spelers in het veld staan waar je niets vanaf weet en die zomaar vertrekken omdat elders er 1000,- meer te verdienen is. Dan zie ik liever een teun dan een zeurende koq( spitsdove) en ja dat urk dan 3 keer op rij verliest wat niet nodig is dan maakt deze overwinning dat helemaal weer goed. Urk doet lekker mee zo. Er hoeft niets en we trekken een lange neus naar de buren. En die spelen volgend jaar eerste klas. En voor urk gloort er een mooie toekomst. Lucas schraal - klaas romkes- pieter de boer-pieter brands-ronald wezelman-jon hakvoort en gerust nog wel een paar. En daar doen wij het mee. En het kost ons geen cent

  reageer
 • Urker Jan

   

  Lees even het artikel over ACV-CSV Apeldoorn met aan het woord de trainer van Apeldoorn, de tegenstander van Urk voor komende zaterdag. Die heeft het er over dat als Apeldoorn wil gaan voor de 3e divisie dat moet er in het spelersbudget minstens een ton bij!!! Ja, je leest het goed: dat bedrag moet er bij de huidige begroting voor de spelersgroep bij. Want dan kun je in een duurdere (misschien betere) spelersvijver vissen? En met 1 of 2 jaar toch weer degradatie en dan zakt de zaak weer als een pudding in elkaar.

 • laat alle reacties zien
 • Kees2

   

  Hou op met je prijzen. Dan kun je aan nog meer voorwaarden voldoen en het is hobby voor de jongens. Bekerkampioen zou leuk zijn. Maar eerste klasse is soms leuker als hoofdklasse omdat ze dan mischien vaker winnen. .leuker voor de toeschouwers.,maar andere kant als je tegen zulke ploegen als acv, dovo,even alle hoeken van het veld kunt laten zien.Terwijl ze ook nog elke week een fulltime baan en gezin hebben. Maar dit is ook prestatie op niveau voor al die Jeugd trainers, genoegdoening dat ze het zo goed doen voor alle energie die er ingestopt word.

  reageer
 • Urker Jan

   

  Je hebt eigenlijk gelijk Kees2. Ik zat afgelopen zaterdag op de tribune naast 2 DOVO-supporters en we kregen een praatje over de selecties. Bij DOVO 3 Veenendalers waarvan niemand basisspeler. Het merendeel van de spelers met een profclub-achtergrond, de meesten jeugdopleidingen van Betaalde clubs doorlopen. Er liepen erin die vorig seizoen nog bij Volendam en RKC hadden gevoetbald. Toen ik zei dat Urk het met 100% zelf opgeleide Urkers deel wilde ze dat onder geen enkel beding geloven. Op enig moment heb ik maar gezegd: geloof kan ik je niet schenken, laten we deze discussie maar stoppen. Maar mijn trots groeide wel weer. Het blijft echt uniek en verbazingwekkend dat we dit op Urk toch klaar spelen, Superclub

 • zal toch niet waar zijn

   

  Ook complimenten aan de voorhoede die zich voorin het lamlazeruz rende maar ook nog eens continue meeverdedigde. Dit zie je de laatste wedstrijden ook bij Barneveld. Daarom gaat het daar nu ook steeds beter. Hoor uit bronnen dat ze nog meer gaan prikkelen en het tegen Apeldoorn 2-4-4 systeem komt,en jelle ook alle kopballen gaat raken volgende week.Anders moest hij lopend naar huis.Mooi 2 jongens met een lengte van 2,15 m voorin en een schoenmaat van 52.Geen wonder dat iedereen op de tenen van jelle staat,komt hij nooit van de grond.Snoek was boos op de cornervlag en dacht tik hem ff aan,maar kreeg um op zn kin terug.Maar wel trots hoor op ons cluppie,hopelijk volgende week een herhaling .Klein minpuntje voor rust met gertjan en knieluskaat naar elkaar tikken onder druk paar keer...was wel gevaarlijk dan toch maar lange bal

  reageer
 • ??

   

  Waarom is het beeldmateriaal op OF zo vreselijk belabberd, terwijl alfa productions met haarscherp beeldmateriaal komt???

  reageer
 • Toeschouwer

   

  Houdt vooral Lucas Schraal in de gaten , 17 jarige debutant uit de jeugd van Urk. Wie de jeugd heeft...

  reageer
 • Kees

   

  En er lopen in de jeugd nog een paar pareltjes, wat denk je bijvoorbeeld van Klaas van Henry Romkes. Als we deze ploeg bij elkaar kunnen houden en William de Boer krijgt ook nog zijn verstand terug, dan zouden we de komende jaren misschien wel eens om een of ander prijsje mee kunnen doen, ook al is niemand rouwig als dat er niet van komt.

 • Ongeloof

   

  Ongelooflijk wat een lef van die urkers 3-4-3. Hoe bedenk je het.

  reageer
 • Urker Jan

   

  Topprestatie jongens. Kijk dat is trainer Hoekman met zijn team: Donderdagavond gaat Klaas Kramer met een vervelende hamstringblessure van de training en dan wordt gewoon besloten tegen koploper DOVO met 3 verdedigers te gaan spelen, dus 3-4-3. Wat echt heel goed uitpakt. DOVO op 15 minuten voor rust na niet in de wedstrijd gezeten. Ook trainer Gert Kruijs van DOVO was na afloop reëel: Urk heeft dik verdient gewonnen. 3 nederlagen dus al lang weer vergeten. Volgende week ook nog resultaat halen tegen Apeldoorn (is zelfs Flevo boys gelukt) en dan heerlijk de winterstop in en kunnen langdurig geblesseerden Lucas Nagel, Bennie Dunnink, Dick Hakvoort, Harmen de Boer en nu ook Klaas Kramer mooi terugkomen. Wie weet wat de 2e seizoenshelft dan nog brengt. Urk kan elke ploeg in deze klasse aan.

  reageer
 • Keesie

   

  Met passie en inzet gespeeld. Dit was nou een leuke wedstrijd voor de toeschouwers. Nu het geluk mee wat in de vorige drie er niet was. Tweede goal was mooi klaar gelegd. Dovo deed precies wat urk wilde flink in de aanval. .en daar houd urk van. Volgende week een lastige hobbel,doet me denken aan die wedstrijd met die graspol bij de kaat,dat die bal van richting veranderde.Wat zat het toen tegen,tegen Apeldoorn terwijl ze zo goed speelden.Complimenten jongens

  reageer
 • Polli

   

  Het lag aan de scheids ! 😂 Dus niet , lekker Urk !

  reageer
 • Denemarken

   

  Top jongens! Jong, eigen kweek.......

  reageer
 • Sjongesjonge

   

  Wat een inzet. En met vlagen goed voetbal en goed druk gezet. Tegenstander kon goed combineren maar kwam er niet echt aan te pas. Teun heeft alle kopballen die er richting hem kwamen gehad,wat uithoudingsvermogen heb die vent. En de rest ook hoor. Volgende week hopelijk een punt of meer. Maar dit was een mooie spannende pot zeg.Mooi cadeau die drie punten

  reageer
 • Ik

   

  Top gedaan jongens

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert