Koploper SV Urk wint thuis van Berkum

URK • Za 13 oktober 2018 | 17:07 • Zaterdag 13 oktober 2018 | 17:07

De voetballers van SV Urk hebben zaterdag een thuisduel tegen Berkum gewonnen. De koploper van de Hoofdklasse B was op sportpark De Vormt met 4-1 te sterk voor de Zwollenaren.

Bij rust stonden de Urkers met 2-0 voor. Het leek er in de eerste helft al op dat de Zwolse ploeg van trainer Richard Karrenbelt een moeilijke middag zou krijgen. Berkum probeerde met verzorgd voetbal een goed resultaat te behalen tegen Urk. Ze kregen goede kansen maar wisten deze niet te benutten.

In de 37e minuut kreeg Yannick Kaluzi opnieuw een uitgelezen mogelijkheid om te scoren maar de spits van Berkum miste oog in oog met doelman Richard Strijker. Tijdens de aanval van de Urkers die daar op volgde werd William de Boer in het zestienmetergebied onderuit getrokken. De penalty werd binnengeschoten door Hessel Snoek. Vlak voor rust scoorde de Urker aanvaller met een schitterende volley ook de tweede Urkse treffer.

In de tweede helft zette Berkum druk op de Urkers die de voorsprong probeerden te verdedigen. De aanvalsdrang van Berkum leverde in de 72e minuut met een treffer van Chris van der Meulen resultaat op. Verder kwam de ploeg niet Verder kwam de ploeg niet want de ingevallen Lucas Schraal en Jelle de Boer stelden in de slotfase de overwinning veilig.

Urk blijft door de winst koploper van de Hoofdklasse B. De ploeg gaat volgende week in Rijssen op bezoek bij Excelsior’31.