Hockeydames verliezen nipt van HGC

ALMERE • Zo 14 oktober 2018 | 14:54 • Zondag 14 oktober 2018 | 14:54

De dames van De Almeerse Hockey Club hebben zondag een thuisduel in de promotiedivisie verloren. HGC uit Wassenaar was met 1-2 te sterk voor de ploeg van trainer Dider Meijer.

Bij de rust gingen de gasten al met 0-1 aan de leiding. De bezoekers begonnen voortvarend aan het duel en zetten de Almeerse dames van meet af aan onder druk. Dit resulteerde na slechts 40 seconden al in de openingstreffer.

De Almeerse dames herstelden zich in het verdere verloop van de eerste helft goed van deze tegenslag en creëerden, net als HGC, enkele goede kansen. In de tweede helft liep HGC door een treffer van Luna Fokke uit naar 0-2.

Maartje Holtslag scoorde in de slotfase na een rommelige spelsituatie nog wel de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de Almeerse dames niet. De Almeerse speelt volgende week een uitduel tegen Rotterdam.