SV Urk hard onderuit bij ACV

URK • Za 3 november 2018 | 12:55 • Zaterdag 3 november 2018 | 12:55

De voetballers van Urk hebben zaterdag in de Hoofdklasse een gevoelige nederlaag geleden. Op bezoek bij ACV in Assen ging de ploeg van trainer Richard Karrenbelt met 4-0 onderuit. Bij de rust keken de Urkers al tegen een 3-0 achterstand aan. Het is de tweede seizoensnederlaag voor de Urkers.

Door het verlies is Urk nog niet zeker van de eerste periodetitel. Als ACV volgende week het inhaalduel tegen Genemuiden ook wint gaan de Drenten die nu één verliespunt minder hebben er met de titel vandoor.

De Urkers speelden een onfortuinlijke eerste helft. Na een kwartier kwam de thuisploeg al op voorsprong na een treffer van Ezra Schrijver die vanuit een lange voorzet de bal in één keer kon binnen schieten. In de 27e minuut kon ACV opnieuw scoren. Urker-doelman Richard Strijker kwam veel te ver uit zijn doel. Daar kon Pascal Huser van profiteren door de bal in het lege doel te schieten. Op slag van rust opnieuw een negatieve hoofdrol voor Strijker omdat hij de bal van de voet liet springen en daarna een overtreding maakte op een tegenstander. De strafschop werd feilloos binnengewerkt door Ezra Schrijver.

Na de pauze probeerden de Urkers het wel maar zonder succes. In de slotfase bepaalde Pascal Huser de eindstand op 4-0. Volgende week wordt het inhaalduel tussen ACV en Genemuiden gespeeld. Dan wordt duidelijk wie de eerste periodetitel wint.