SV Urk wint in Zwolle van VV Berkum

URK • Za 14 september 2019 | 16:33 • Zaterdag 14 september 2019 | 16:33

De voetballers van SV Urk hebben zaterdag een uitduel tegen vv Berkum gewonnen. De ploeg van trainer Richard Karrenbelt was tegen de Zwollenaren met 0-1 te sterk.

Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht. De beste kans op de openingstreffer kreeg Jonathan van Marle in de 29e minuut. De spits van Berkum kopte een voorzet maar net over het doel van Richard Strijker. Ondanks dat de Urkers niet goed in de wedstrijd zaten, kreeg de ploeg wel de meeste kansen. Zo werd een schot van William de Boer vanaf de linkerkant maar net gesmoord en kon verdediger Bennie Dunnink vanuit een hoekschop de bal net niet vol genoeg raken en binnenkoppen.

In de tweede helft pakten de Urkers het overwicht. Dit resulteerde in de 66e minuut in de openingstreffer. Johannes Schrijver zette zijn ploeg met een geplaatst schot in de hoek op een terechte voorsprong. De Urkers domineerden daarna het duel en konden de drie punten eenvoudig veiligstellen.

De Urkers spelen volgende week in de Hoofdklasse B een thuisduel tegen DETO uit Vriezenveen.