SV Urk wint met 2-0 van Swift

URK • Za 18 januari 2020 | 16:57 • Zaterdag 18 januari 2020 | 16:57

De voetballers van SV Urk hebben de eerste wedstrijd na de winterstop gewonnen. Op sportpark De Vormt won de ploeg van trainer Richard Karrenbelt met 2-0 van AVV Swift uit Amsterdam. Bij de rust stond het 0-0.

In de eerste helft hadden de gasten een licht veldoverwicht, maar de Urkers kregen de beste kansen. Marinus Snoek schoot in de openingsfase een vrije trap in de kruising die met moeite werd gestopt door doelman Virgil Deen. In de slotfase van de eerste helft waren Hessel Snoek en Klaas Kramer dichtbij een Urkse treffer. Jesse Dingjan was even daarvoor namens Swift dichtbij de openingstreffer toen hij een schoenlengte tekort kwam om binnen te tikken na een voorzet vanaf de rechterkant.

In de tweede helft in de 64e minuut schoot Lucas Schraal vanaf de rechterkant de bal hard op doel. De doelman van Swift kon de bal niet vasthouden. Riekelt Nentjes was er als de kippen bij om de openingstreffer binnen te tikken. In de slotfase gooide Lucas Schraal na een snelle counter de wedstrijd in het slot.De Urkers spelen volgende week opnieuw thuis. De tegenstander is dan SDC Putten.