Badloe koploper na tweede dag WK windsurfen

FLEVOLAND • Wo 26 februari 2020 | 8:32 • Woensdag 26 februari 2020 | 8:32

Windsurfer Kiran Badloe uit Lelystad is na de tweede dag van het WK in Australië koploper van het algemeen klassement. Zijn concurrent voor een plaatsbewijs voor de Olympische Spelen, Dorian van Rijsselberghe, staat derde.

Er mag maar één Nederlander naar de Olympische Spelen en Badloe en Van Rijsselberghe strijden om die plaats. De sporter die het beste presteert tijdens dit WK mag naar Japan.
De heren in de Olympische RS:X-klasse zijn over twee groepen van 35 surfers verdeeld. Eerst wordt er binnen de groepen bepaald wie de beste surfers zijn. Die worden vanaf woensdag bij elkaar in de groep gezet. De punten die de surfers in de tussentijd behaald hebben, gaan mee naar de nieuwe groep.

Badloe heeft nu een voorsprong, maar is nog lang niet zeker van een ticket. Het was vandaag pas de tweede wedstrijddag. Het gat is nog te dichten voor Van Rijsselberghe, maar Badloe is dik tevreden met een goede start. "Ik ben heel blij met deze dag en dat op de verjaardag van mijn vriendin, het kan niet beter", zegt Badloe.

De andere Flevolandse mannen Sil Hoekstra en Luc Schmitz staan respectievelijk 23ste en 60ste. Bij de vrouwen staat Almeerse Lilian de Geus op plaats drie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel