SV Urk verliest oefenderby van Flevo Boys

URK • Za 8 augustus 2020 | 13:07 • Zaterdag 8 augustus 2020 | 13:07

Het oefenduel tussen SV Urk en Flevo Boys is zaterdagmiddag geëindigd in een 3-2 overwinning voor de Emmeloordse Flevo Boys. De matchwinner was Yander Zandbergen. Hij scoorde drie minuten voor tijd de winnende treffer voor de bezoekers.

De Emmeloorders kwamen vroeg op voorsprong door treffers in de 5de en de 8ste minuut van Younesh Al Ghamarti en Aran Nijboer. Jan van Slooten kon op aangeven van William de Boer in de 37ste minuut een doelpunt maken voor SV Urk.

In de tweede helft tekende William de Boer met een geplaatste vrije trap in de kruising voor de gelijkmaker. Diezelfde De Boer kreeg in de 75ste minuut nog de kans om met een strafschop zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zijn inzet werd gestopt door Flevo Boys doelman Fariz Mesud. Vlak voor tijd ging de winst alsnog naar Flevo Boys. Zandbergen besliste het duel met een droge schuiver.

Volgens de geldende coronavoorschriften moesten de toeschouwers zich voorafgaand aan het duel laten registreren. Ongeveer vierhonderd mensen waren bij deze oefenderby op sportpark De Vormt aanwezig. In verband met de warmte was het aanvangstijdstip vervroegd naar 11.00 uur.