SVL en Batavia spelen gelijk in derby

LELYSTAD • Za 19 september 2020 | 16:54 • Zaterdag 19 september 2020 | 16:54

In de 2e klasse G is de stadsderby tussen SV Lelystad en Batavia’90 in een gelijkspel geëindigd. Op Sportpark Langezand werd het uiteindelijk na een vermakelijke wedstrijd 1-1.

Bij rust leidde de thuisploeg nog met 1-0. SV Lelystad kwam vroeg in de eerste helft op voorsprong door een goal van Ibrahim Stitou. Titelkandidaat Batavia zag in de eerste helft een doelpunt van Guido Pouw afgekeurd worden en het kreeg geen strafschop na een handsbal van Noah de Leeuw.

In de 2e helft kreeg SVL wel een penalty na een handsbal in de 'zestien'. Zodoende kreeg de thuisploeg de kans om de marge te verdubbelen. Ibrahim Stitou zag zijn inzet van elf meter echter gekeerd worden door Batavia keeper Quinten van de Graaf. Vervolgens wist Anthony Romijn na een vrije trap de 1-1 binnen te koppen namens de gasten. Beide ploegen kregen daarna goede kansen op de overwinning, maar het bleef uiteindelijk 1-1 op Langezand.