Oostweegel opvolger van om bedreigingen vertrokken voorzitter SVL

LELYSTAD • Do 15 december 2022 | 23:21 • Donderdag 15 december 2022 | 23:21

Roy Oostweegel wordt de nieuwe voorzitter van voetbalclub SV Lelystad'67. Hij wordt de opvolger van Ed Verstraate, die begin deze maand opstapte na bedreigingen.

Dat is donderdagvond besloten tijdens een Buitengewone Algemene Ledenvergadering (BALV). Oostweegel was niet aanwezig bij de vergadering, maar kreeg wel de voorkeur boven Henk Bunning. "Het wordt een frisse doorstart voor de club", zegt aftredend secretaris Martijn Laurense.

De bedreigingen aan het adres van de oud-voorzitter zitten Laurense nog steeds hoog. Het is volgens hem nog niet duidelijk wie daarachter zit. "Wat ik vooral vervelend vind: we zijn heel toegankelijk, waarom ga je niet met ons in gesprek?"

Over de aard van de bedreigingen zijn geen uitspraken gedaan. Oud-voorzitter Verstraate heeft aangifte gedaan bij de politie. Volgens Laurense heeft de gemeente Lelystad aangekondigd onderzoek te gaan doen naar de bedreigingen richting SV Lelystad. "De gemeente heeft aangegeven dat te gaan onderzoeken, dat dit soort zaken binnen de gemeente Lelystad een halt wordt toegeroepen", aldus Laurense.

'Jeugd is de toekomst'
De dreigementen volgden na een roerige periode van de club. SV Lelystad haalde het eerste team eind november uit de competitie vanwege een tekort aan spelers. Het elftal degradeerde vorig seizoen nog naar de derde klasse.

"Dat is aan het nieuwe bestuur, die gaan daar weer een goed eerste elftal neerzetten waarmee ze aan de gang gaan", vertelt Laurense, die wel als klankbord aanblijft. "De club is financieel gezond en er is veel jeugd. Laat de jeugd de toekomst van de vereniging zijn. Ik ben ervan overtuigd dat die koers wordt doorgezet."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel