'Voorzitter van sv Lelystad'67 is bedreigd en stapt daarom op'

LELYSTAD • Vr 2 december 2022 | 16:57 • Vrijdag 2 december 2022 | 16:57

Ed Verstraate, de voorzitter van voetbalclub sv Lelystad'67, is ernstig bedreigd en hij is daarom opgestapt bij de vereniging. Dat zegt secretaris Martijn Laurense tegen De Stentor. De voorzitter heeft aangifte gedaan vanwege een mail met daarin anonieme dreigementen.

Over de inhoud van de dreigmail aan de voorzitter zegt Laurense niets, los van het feit dat de mail persoonlijk aan Verstraate gericht was.

De voetbalclub uit Lelystad zit in een roerige periode. Het eerste elftal is vorige week uit de competitie gehaald vanwege een tekort aan spelers. Het eerste team degradeerde vorig seizoen nog naar de derde klasse.

Niet de eerste club die bedreigingen krijgt
SVL is niet de eerste amateurclub die te maken krijgt met bedreigingen. Eerder dit jaar kreeg ook een staflid van asv Dronten een telefonisch dreigement binnen. De vereniging uit Dronten voelde zich daardoor genoodzaakt om een statement te maken. "Dit doe je niet."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel