Basketballers Sailors debuteren zonder zieke hoofdcoach Kropf

ALMERE • Do 1 oktober 2020 | 22:56 • Donderdag 1 oktober 2020 | 22:56

De nieuwe professionele basketbalvereniging Almere Sailors zal zaterdag debuteren op het hoogste niveau zonder de aanwezigheid van de nieuwe hoofdcoach Eric Kropf. Hij is ziek en zit thuis in quarantaine. Kropf wordt zaterdag tijdens de uitwedstrijd tegen Donar in Groningen vervangen door assistent-trainer Timothy Donk.

Donk: "Onze trainer ontbreekt, die zit thuis met een infectie. Hij is ernstig ziek en heeft vandaag een coronatest gedaan. Ik denk niet dat dat het is. Hij heeft ook gordelroos. Ik hoop dat we hem zo snel mogelijk terug hebben", aldus de assistent-coach.

Het competitiedebuut van Sailors van komende zaterdag wordt gespeeld zonder publiek vanwege de nieuwe coronamaatregelen. De Almeerders debuteren direct tegen één van de sterkste ploegen van Nederland: Donar. Sailors kreeg pas vorige week de definitieve licentie voor de eredivisie. Het is 13 jaar geleden dat er voor het laatst een Flevolandse basketbalploeg actief was op het hoogste niveau van Nederland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel