Basketbalclub Sailors failliet, doorstart onwaarschijnlijk

ALMERE • Do 28 oktober 2021 | 14:53 • Donderdag 28 oktober 2021 | 14:53

Het is over en uit voor de Almeerse basketbalclub Almere Sailors. Onlangs is de club failliet verklaard. De club stapte eerder uit de eredivisie voor basketbal. In de zomer begon de club nog met een crowdfunding om mee te kunnen doen aan het nieuwe seizoen. Er was 30.000 euro nodig, maar er werden slechts enkele honderden euro’s opgehaald. Rinus Balvert van Almere Sailors heeft zich inmiddels neergelegd bij het faillissement.

Balvert: "Het is iets wat voor ons niet als een verrassing kwam. Je leeft ernaar toe en het doet even zeer. Als ik terugkijk zien we dat we het netwerk in Almere niet voldoende op gang hebben gekregen." Balvert denkt dat Almere geen basketbalstad is. "Ik heb gemerkt dat de sport basketbal toch niet zo leeft in de stad, zowel bij ondernemers als bij het publiek. Onbekend maakt onbemind."

De voormalig voorzitter van de Almeerse basketbalclub rekent niet op een doorstart van Almere Sailors. "Om een doorstart te maken heb je aan de voorkant voldoende gelden nodig. Het vergt veel tijd om de ondernemers te bereiken. Maar dan zien we ook dat partijen die bereid waren om ons te helpen weer in de problemen komen. Woensdag bijvoorbeeld nog Welkom Energie. Ze sponsorden ons en zouden ons ook in huidig seizoen sponsoren."

Dit artikel is geschreven door verslaggever Vincent Smit. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel