Sailors krijgt licentie voor BNXT League

ALMERE • Do 10 juni 2021 | 14:36 • Donderdag 10 juni 2021 | 14:36

De basketballers van Sailors uit Almere spelen komend seizoen in de BNXT League. Dat is de nieuwe competitie die de huidige Dutch Basketball League (DBL) gaat vervangen en waarin twaalf Nederlandse en tien Belgische clubs uitkomen. Voorzitter Rinus Balvert schreef zijn club na het eerste seizoen in de DBL in voor deze nieuwe competitie.

De grootste uitdaging voor Balvert was het maken van een sluitende begroting. De voorzitter ging in het bedrijfsleven op zoek naar geld om bijvoorbeeld de reiskosten, spelers en de huur van de Topsporthal in Almere te kunnen betalen. De licentiecommissie van de BNXT League heeft vandaag de licentie toegekend voor het eerste seizoen van de competitie dat van start gaat op vrijdag 24 september 2021.

Sailors eindigde afgelopen jaar in hun eerste seizoen in de de Dutch Basketball League als laatste op de ranglijst.

Almeerder Ramses Braakman, voorzitter Dutch Basketball League schrijft op de website van DBL: "Door de clubs en de licentiecommissie is de afgelopen maanden ontzettend veel werk verricht op de achtergrond. We zijn verheugd dat alle clubs die in december 2020 volmondig ja hebben gezegd tegen de oprichting van de gezamenlijke league, nu ook daadwerkelijk hun licentie hebben verkregen voor de BNXT League".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel