Basketballers Sailors eindigen op laatste plaats in DBL

ALMERE • Vr 23 april 2021 | 6:58 • Vrijdag 23 april 2021 | 6:58

De Basketballers van Sailors uit Almere zijn in hun eerste seizoen in de Dutch Basketball League (DBL) als laatste geëindigd. In de laatste wedstrijd van de competitie gingen de Almeerders donderdagavond met 74-93 onderuit tegen Amsterdam.

Sailors had het dit hele seizoen zwaar op het hoogste nationale niveau. De ploeg won in het eerste deel van de competitie maar één keer. Halverwege maart werd hoofdcoach Eric Kropf ontslagen. Er zou te weinig chemie zijn tussen de spelers en de coach. Onder de nieuwe coach Gregory Tjin-A-Koen werd er in elf duels twee keer gewonnen.

Het bestuur van Sailors heeft de club ingeschreven voor de competitie van volgend jaar. Later hoort Sailors of ze opnieuw worden toegelaten tot het hoogste niveau. De competitie krijgt volgend seizoen een geheel andere opzet. Clubs uit Nederland en België spelen dan samen in de BeNeLeague.

Sailors speelt zaterdag nog voor het bekertoernooi tegen Basketball Academie Limburg. In de competitie verloor de ploeg van Tjin-A-Koen twee keer met ruime cijfers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel