Basketbalclub Almere Sailors ontslaat coach Eric Kropf

ALMERE • Wo 10 maart 2021 | 17:01 • Woensdag 10 maart 2021 | 17:01

Basketbalclub Almere Sailors stopt per direct met coach Eric Kropf. Volgens de clubleiding is er geen chemie meer tussen de coach en de basketballers.

Almere Sailors speelt sinds dit seizoen in de eredivisie en wist tot nu toe nog maar één duel te winnen. Volgens het bestuur werd het de afgelopen weken duidelijk dat de inzichten van de hoofdcoach botsten met die van de rest van het team.

"Er is een initiatief vanuit de spelersgroep geweest die het bestuur rechtstreeks heeft benaderd en heeft aangegeven dat het niet meer ging", vertelt voorzitter van de Almere Sailors, Rinus Balvert. "Dat is een tijdje geleden ook al een keer gebeurd en toen hebben we ze terugverwezen naar de coach. In de laatste fase is het nog een keer gebeurd en dat is de aanleiding geweest om verder te kijken."

Op korte termijn wordt Eric Kropf niet vervangen. De huidige assistent-coach Gregory Tjin-A-Koeng zal het team de komende tijd leiden.

De eerstvolgende wedstrijd van de Almere Sailors is donderdag 11 maart om 19.30 uur tegen Donar uit Groningen. Deze wedstrijd is via een livestream te volgen op de site van de club.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel