Sailors krijgt begroting niet rond en verlaat basketbalcompetitie

ALMERE • Do 12 augustus 2021 | 19:44 • Donderdag 12 augustus 2021 | 19:44

Basketbalclub Almere Sailors neemt komend seizoen toch geen deel aan de BNXT-league. Het lukt de club niet om de begroting rond te krijgen voor de nieuwe competitie met clubs uit Nederland en België.

De club had eigenlijk tot 1 september de tijd om een sluitende begroting rond te krijgen. Maar omdat alle potentiële geldschieters deze week zijn afgehaakt, heeft het volgens voorzitter Rinus Balvert geen zin de beslissing uit te stellen. Ook een crowdfunding bood geen soelaas. Balvert vreest dan ook dat een profbasketbalclub in Almere een moeilijk verhaal gaat worden.

De BNXT-League heeft ook al gereageerd op de beslissing van de Sailors. Ramses Braakman, bestuurder van de BNXT League: "We weten dat er door alle betrokkenen bij Almere Sailors keihard aan gewerkt is om de business case alsnog rond te krijgen. Helaas hebben een paar belangrijke sponsoren door verschillende omstandigheden hun toezeggingen van eerder dit voorjaar (deels) in moeten trekken."

Concurrentie heeft geen zin
De spelers die afgelopen seizoen voor de Almeerders in de Dutch Basketball League speelden, de voorloper van de BNXT-League, zijn geïnformeerd en kunnen een andere club zoeken.

De club heeft nu twee opties, of helemaal stoppen of volgend jaar nog een poging wagen om mee te doen aan de BNXT-league. Meedoen aan de promotiedivisie is voor Balvert geen optie, want in die competitie spelen de Almere Pioneers al. Het heeft volgens hem geen zin dat twee Almeerse teams met elkaar gaan concurreren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel