Almere Sailors verliezen ook tweede duel in DBL

ALMERE • Do 8 oktober 2020 | 21:35 • Donderdag 8 oktober 2020 | 21:35

De basketballers van Almere Sailors hebben donderdagavond ook de tweede competitiewedstrijd in de Dutch Basketball League (DBL) verloren. In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe profteam bleek de debutant op het hoogste basketbalniveau in Nederland, niet opgewassen tegen een andere nieuwkomer: Yoast United uit Bemmel. De gasten wonnen in de Topsporthal het duel met 95-68.

Het eerste duel van de Almeerders in de DBL werd vorige week zaterdag in Groningen tegen Donar met 124-64 verloren. Door ziekte moest coach Eric Kropf die wedstrijd toen missen. Kropf was donderdag voldoende hersteld en kon daarom weer van de partij zijn. Hij zag zijn team in het eerste kwart goed meekomen met de gasten uit Bemmel. Met een kleine achterstand van 17-14 begonnen de Almeerders aan het tweede kwart waarin waarin Yoast United verder wist uit te lopen tot 48-34. In het derde en in het laatste kwart van de wedstrijd slaagden de Sailors er niet meer in de achterstand goed te maken.

Yoast United dat vorige week het eerste duel in de DBL won van Basketbalacademie Limburg, maakt als debutant een bliksemstart in de DBL. Door de winst in Almere begint de ploeg uit Gelderland de competitie met twee overwinningen op rij. De Almeerders zijn voorlopig na twee speelrondes nog zonder punten.

Almere Sailors gaat volgende week zaterdag op bezoek bij Zorg & Zekerheid Leiden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel