Windsurfer Badloe al wereldkampioen, De Geus blijft aan de leiding

FLEVOLAND • Ma 26 april 2021 | 16:35 • Maandag 26 april 2021 | 16:35

Windsurfer Kiran Badloe uit Lelystad is op de voorlaatste dag van het WK al wereldkampioen geworden in de RS:X klasse. Badloe kwam maandag voor de kust van het Spaanse Cadiz tot twee zeges en een tweede plaats. Hierdoor kan hij niet meer ingehaald worden door de concurrentie.

Het is voor Badloe alweer de derde wereldtitel op rij. Hij heeft liefst 26 punten voorsprong op de nummer twee, de Griek Byron Kokkalanis.

Lilian de Geus blijft aan de leiding bij de vrouwen, al had ze wel een mindere dag. Waar ze zondag goed zeilde moest ze nu genoegen nemen met een tweede, vierde en vijfde plaats. De Almeerse gaat met 21 punten aan de leiding, maar de Française Charline Picon zit er met 24 punten dicht op.

Dinsdag is de afsluitende medalrace. Dan wordt duidelijk of De Geus de eerste plek kan vasthouden. Badloe en De Geus zijn favoriet voor de Olympische Spelen deze zomer. Het is de laatste keer dat in deze klasse gesurfd wordt. Na de komende Spelen van Tokio wordt deze plank vervangen door de IQ-foilsurfset.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel