Almere City start voorbereiding op nieuwe seizoen

ALMERE • Do 24 juni 2021 | 17:09 • Donderdag 24 juni 2021 | 17:09

De profvoetballers van Almere City FC zijn donderdagmorgen begonnen aan de voorbereiding op het seizoen 2021-2022 in de Keuken Kampioen Divisie. Het was de eerste training onder leiding van de nieuwe trainer Gertjan Verbeek, die begin juni werd aangesteld door de Almeerse clubleiding.

De nieuwe aanwinst Ramon Leeuwin trainde ook gelijk mee met de selectie. De ervaren centrale verdediger tekende donderdagmorgen een contract voor één seizoen bij Almere City FC. Leeuwin komt transfervrij over van eredivisieclub AZ. Hij speelde in zijn jeugd voor SV Almere en FC Omniworld (de voorloper van Almere City FC). Tijdens zijn actieve carrière kwam Leeuwin uit voor FC Utrecht, AGOVV, ADO Den Haag, SC Cambuur, weer FC Utrecht, Odense BK (Den) en AZ.

Nog vier nieuwe spelers
Naast Ramon Leeuwin hopen de Almeerders binnenkort nog vier nieuwe spelers te kunnen presenteren. Technisch manager Teun Jacobs wil in ieder geval nog twee centrumspitsen, een echte 'nummer 10' en een nieuwe buitenspeler aan de selectie toevoegen.

Jeugdspelers trainen mee
De huidige selectie van Almere City FC bestaat voorlopig uit 18 contractspelers. Vier spelers van Jong Almere City trainen voorlopig ook mee met de eerste selectie. Ezra Hoogenboom, Tyrese Noslim, Marcelencio Esajas, Guus Beaumont, Riley Reemnet mogen de komende weken laten zien wat zij in hun mars hebben.

Almere City FC speelt volgende week zaterdag de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding bij de amateurs van FC Lisse. De Almeerders starten het nieuwe seizoen op maandag 9 augustus met een uitwedstrijd bij Jong AZ.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel