Route tijdrit BinckBank Tour bekend

LELYSTAD • Za 3 juli 2021 | 11:40 • Zaterdag 3 juli 2021 | 11:40

De route van de individuele tijdrit van 12 kilometer op 31 augustus tijdens de BinckBank Tour door Lelystad is bekendgemaakt. De tijdrit duurt vrijwel de hele dag.

Aanwonenden hebben afgelopen week een brief van de organisatie gekregen dat de route voor hun deur langs loopt en dat zij hier mogelijk hinder van kunnen ondervinden. De tijdrit start bij Batavia Stad en loopt via de IJsselmeerdijk, Houtribweg, Zuigerplasdreef en Houtribdreef naar de finish bij de Kempenaarbrug.

Speciaal vervoer voor afgesloten bewoners
De verwachting is dat met name bewoners van de Parkhaven hinder zullen ondervinden van de tijdrit, aangezien zij geïsoleerd lijken te raken. Zij worden gevraagd vooraf hun auto buiten het parcours te parkeren. De organisatie laat gedurende de dag speciale taxibusjes rijden, om bewoners van en naar hun auto te brengen. In uitzonderlijke gevallen kunnen bewoners onder begeleiding van een motorrijder met hun eigen auto het over het parcours rijden. De overige verkeersmaatregelen zijn nog niet bekend, daar gaat de organisatie de komende weken naar kijken.

Uiterlijk 3 augustus krijgen de bewoners een tweede brief waar alle maatregelen in vermeld staan. Ook krijgen zij dan uitleg over hoe de afgesloten straten voor hulpdiensten bereikbaar blijven.

Informatiebijeenkomsten
In de informatiebrief kondigt de organisatie voor later deze maand een aantal informatiebijeenkomsten aan. De eerste staat gepland voor 8 juli, een tweede bijeenkomst zal op 25 augustus worden gehouden. Tijdens de bijeenkomsten kunnen inwoners vragen stellen en zal de organisatie een verdere toelichting geven op de getroffen verkeersmaatregelen. Hoe deze er uit gaan zien is op dit moment nog niet bekend.

Lelystad drie jaar in beeld
De BinckBank Tour zal de komende drie jaar door Lelystad lopen. De organisatie van de meerdaagse wielerwedstrijd door Nederland en België heeft hiervoor een meerjarig contract afgesloten met de gemeente Lelystad en CityMarketing Lelystad. In het derde jaar zullen zowel de start als de finish in Lelystad zijn. De BinckBank Tour start dit jaar in Dokkum en finisht in het Belgische Geraardsbergen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel