FlevOlympia: Hockeyer De Geus wint met 4-2 van Canada

FLEVOLAND • Di 27 juli 2021 | 11:31 • Dinsdag 27 juli 2021 | 11:31

Hoe doen de Flevolandse sporters het op de Olympische Spelen in Tokio? We houden je daarvan elke dag op de hoogte.

Hockeyer Jonas de Geus uit Almere sloot de Flevolandse sportdag af met 4-2 winst op Canada. Oranje stond na de eerste 30 minuten al met 2-1 voor en wist de voorsprong in de tweede periode vast te houden. De Geus kwam zelf niet tot scoren. De hockeyers zijn door de overwinning zeker van deelname aan de volgende ronde.

Vandaag kwamen ook twee Flevolandse dames in actie. Handbalster Martine Smeets en badmintonster Cheryl Seinen van BV Almere.

Handbalster Martine Smeets uit Almere heeft zojuist ook de tweede wedstrijd tijdens de Olympische Spelen met Oranje gewonnen. Met het Nederlands vrouwenteam won ze met 43-36 van Zuid-Korea. De Almeerse scoorde vier keer in de wedstrijd. Smeets speelt donderdag de derde wedstrijd, dan is Angola de tegenstander in Tokio.

Smeets in de eerste wedstrijd tegen Japan (Foto: ANP)

Badmintonsters in kwartfinale
Cheryl Seinen van BV Almere heeft dinsdag met Selena Piek de laatste groepswedstrijd met 2-0 (24-22 / 21-18) verloren van het Japanse koppel Matsumoto/Nagahara. Met al twee overwinningen op zak konden Seinen en Piek de kwartfinales niet meer ontlopen. Het Nederlands koppel speelt donderdag de kwartfinale.

Seinen serveert (Foto: ANP)

Voorgaande dagen:
Maandag 26 juli: Kiran Badloe zakt door straf naar derde plaats in tussenstand
Zondag 25 juli: Martine Smeets goed begonnen in Tokio
Zaterdag 24 juli: Roeier Van Sprang bij Spelen naar halve finale

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel