FlevOlympia: Geen medaille voor Youssifou en Van Sprang, Badloe staat weer eerste

ALMERE • Wo 28 juli 2021 | 6:30 • Woensdag 28 juli 2021 | 6:30

Hoe doen de Flevolandse sporters het op de Olympische Spelen in Tokoio? We houden je daarvan elke dag op de hoogte.

Roeister Laila Youssifou van roeivereniging Pampus uit Almere is er niet in geslaagd om een medaille te pakken in Tokio. In de Olympische finale in de dubbelvier werd Youssifou samen met Nicole Beukers, Olivia van Rooijen en Inge Janssen zesde en eindigde zo in de finale op de laatste plaats.

Voor Niki van Sprang uit Almere is de kans op een medaille ook voorbij. Samen met Guillaume Krommenhoek plaatste hij zich niet voor de finale van de twee-zonder. Van Sprang en Krommenhoek eindigden als vierde in de halve finale. Het tweetal roeit donderdag nog wel de B0finale.

Windsurfers in de RS:X-klasse in actie:
Kiran Badloe uit Lelystad is van de derde naar de eerste plaats geklommen in het klassement van de RS:X klasse. Tijdens de drie races van woensdag zette hij respectievelijk een tweede, vierde en eerste plaats neer. Donderdag volgen nog drie races en zaterdag is de medalrace. Badloe ging maandag ook na zes races aan de leiding. Maar werd gediskwalificeerd na een klacht van de Italiaan Mattia Cambonio over de vijfde race en zakte terug van de eerste naar de derde plek. De windsurfers hadden gisteren een rustdag.

Windsurfster Lilian de Geus uit Almere staat na de races van woensdag op de vijfde plaats. Ze eindigde woensdag respectievelijk op de derde, vierde en opnieuw vierde plaats. In totaal moet zij twaalf races varen en zaterdag uiteindelijk ook de medalrace.

Een goede dag

Windsurfer Kiran Badloe is te spreken over zijn optreden woensdag bij de Olympische Spelen. Hij nam de koppositie in de RS:X weer over en verstevigde vervolgens zijn leidende positie in de in totaal drie races.

"Dit is echt Scheveningen-weer. Dat was heerlijk. De omstandigheden zijn hartstikke leuk. We gaan allemaal superhard. Het is spectaculair. Maar het is wel tricky. De wind draait best nog wel. Je moet wel je koppie erbij houden. Dat heb ik twee keer goed kunnen doen. Een keer ging ik in de fout, maar ben ik nog redelijk goed weg kunnen komen. Ik zag de wind, maar kon er niet bij komen. Maar ik heb een soepele dag neergezet zo."

Hij was vooral te spreken over zijn starts. "Mijn starts waren supergoed. Ik kwam wel vaak als eerst of tweede boven en dan was het uitvaren en kijken wat er gebeurde. Dat lukte."

Hoewel Badloe aan de leiding gaat, verwacht hij nog spannend dagen. "We zullen allemaal dichtbij elkaar staan. Mijn Italiaanse concurrent heeft het wat laten liggen en de Zwitser helemaal. Maar er zijn wel wat andere jongens bijgekomen. Morgen zal best nog wel veel uitmaken voordat we de medalrace ingaan. Maar dit was een hele goede dag."

Woud haalt kwartfinale met Nieuw-Zeeland
Almere City FC-doelman Michael Woud kwalificeerde zich met Nieuw Zeeland voor de kwartfinale van het Olympische voetbaltoernooi. Woud hield voor de tweede keer dit toernooi de nul. Tegen Roemenië werd het 0-0, waardoor Nieuw-Zeeland tweede werd in Groep B. In de kwartfinale is Japan de volgende tegenstander. De wedstrijd is aankomende zaterdag om 11 uur Nederlandse tijd.

Nog geen medailles voor Flevolanders, sinds provincie bestaat
Atleten geboren in Flevoland scoorden nog nooit een medaille op de Zomerspelen. Windsurfers Badloe en De Geus zijn de meest kansrijke kandidaten om Flevoland van de nul te halen. Atleten uit Noord-Holland wisten de meeste medailles te scoren, maar het hoogste aantal gouden plakken werd gescoord door Olympiërs uit Zuid-Holland. Ook Friezen en Brabanders wisten relatief veel gouden medailles te pakken.

Foto De Geus: ANP

Voorgaande dagen:
Dinsdag 27 juli: Hockeyer De Geus wint met 4-2 van Canada
Maandag 26 juli: Kiran Badloe zakt door straf naar derde plaats in tussenstand
Zondag 25 juli: Martine Smeets goed begonnen in Tokio
Zaterdag 24 juli: Roeier Van Sprang bij Spelen naar halve finale

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel