Medaillewinnaar Badloe: "Dit is toch gaaf man!"

LELYSTAD • Ma 2 augustus 2021 | 7:58 • Maandag 2 augustus 2021 | 7:58

Windsurfer Kiran Badloe uit Lelystad heeft vier jaar hard gewerkt om te zorgen dat hij Olympisch goud zou winnen tijdens de spelen in Tokio. Afgelopen zaterdag maakte hij die droom waar in de RS:X-klasse. "De ogen staan toch wel altijd op de Olympische Spelen. Dit is gelabeld als het belangrijkste evenement", vertelt hij aan de NOS.

Ondanks dat de winst al bijna zeker was voordat de race begon, was het evengoed spannend. Badloe zag drie andere deelnemers gediskwalificeerd worden. Allen waren ze te vroeg over de startlijn gegaan. "Ik was heel behouden op de start om er maar voor te zorgen dat ik niet te vroeg was." Toen zijn Franse concullega uit de race lag wist Badloe het zeker: "Deze is van mij."

Bijzondere medaille
De gouden plak van Badloe is historisch: het is de eerste medaille gewonnen door een Flevolander op de Olympische Spelen. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben Kiran Badloe gefeliciteerd met hun gouden medailles op de Olympische Spelen in Tokio. Volgens het koningspaar juicht Nederland "uitbundig mee met de prestaties van TeamNL".

Badloe wordt maandagavond gehuldigd in zijn huidige woonplaats Scheveningen. Ook judoka Sanne van Dijke en zwemmer Arno Kamminga worden gehuldigd op het sportstrand. Tijdens de huldiging worden de sporters eerst herenigd met familie en vrienden. Daarna krijgen ze een officiële huldiging op het podium van het Holland Heineken Huis door Humberto Tan. Omroep Flevoland is daarbij aanwezig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel