Roger (14) schaakt elke dag om grootmeester te worden

ALMERE • Zo 28 november 2021 | 16:57 • Zondag 28 november 2021 | 16:57

Schaaktalent Roger Labruyère uit Almere probeert zoveel mogelijk tijd in zijn favoriete sport te steken. De 14-jarige schaker wil graag op die manier grootmeester worden en het WK winnen. Hij moet er veel voor aan de kant schuiven, maar voor de Almeerder is dat absoluut geen zware opgave. "Ik vindt dat het leukste wat er is", zegt de 'Ruwe Diamant' van deze week.

In de serie 'De ruwe Diamant' volgt Omroep Flevoland talentvolle sporters uit Flevoland. Aan deze ruwe diamanten moet nog wel worden geslepen om uiteindelijk een topsporter te worden.

Volgens schaaktrainer Ron Bruins is Roger tactisch erg sterk, maar het talent moet nog veel werken aan zijn strategisch inzicht. Bruins zegt dat Roger heel goed kan rekenen, maar dat hij moet werken aan het maken van een goed schaakplan.

Labruyère vindt zelf ook dat op dat vlak nog veel te leren valt. Ook zegt de Almeerder dat hij af en toe sneller beslissingen moet nemen tijdens de partij. Zo houdt hij later in het spel bij echt moeilijke stellingen meer tijd over om na te denken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel