'Ruwe diamant' Logan Beck droomt van voetballen bij Barcelona

ALMERE • Zo 19 december 2021 | 16:20 • Zondag 19 december 2021 | 16:20

De 11-jarige Logan Beck uit Almere heeft als grote toekomstdroom om later profvoetballer bij FC Barcelona te worden. Beck speelt sinds twee jaar in de jeugdopleiding van Ajax. Hij speelt in Amsterdam in het elftal voor spelertjes onder de 12 jaar. Dit weekeinde werd Logan met dit team winterkampioen.

Logan is de zoon van oud topatleet Timothy Beck, die in 2004 als lid van de nationale estafetteploeg op de 4x100 meter deelnam aan de Olympische Zomerspelen van Athene en in 2002 als bobsleeër deelnam aan de Winterspelen van Salt Lake City. Tegenwoordig is Beck leraar economie op het Echnaton College in Almere. Naast zijn reguliere trainingen bij Ajax traint Logan ook vaak individueel met zijn vader Tim, waarin de oud-sprinter met name de looptechniek van zijn zoon probeert te verbeteren.

Van AS'80 naar Almere City naar Ajax
Voetbaltrainer Colin Brouwer scoutte Logan als spelertje van het Almeerse AS'80 en wist hem op 9-jarige leeftijd naar Almere City FC te halen. In de jeugdopleiding van de enige profclub in Flevoland kwam de technische Beck al snel op de radar bij Ajax. Brouwer ziet Beck als een energieke, vrolijke en vooral leergierige speler, die het betaald voetbal zeker moet kunnen gaan halen.

Sergino Dest
Als grote voorbeeld heeft Logan rechtsback Sergino Dest van Barcelona, die hij tevens persoonlijk kent. Sergino Dest was een paar jaar geleden in Almere nog een leerling van zijn vader Timothy Beck op het Echnaton College. Timothy Beck trainde soms ook individueel met Dest en zo kwam Logan ook in contact met de international van de VS. De kleine Logan heeft als grote droom om ooit samen met Dest bij FC Barcelona te spelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel