Handboogtalent Tjin-A-Djie richt pijlen op internationale carrière

LELYSTAD • Zo 5 december 2021 | 11:28 • Zondag 5 december 2021 | 11:28

Handboogschutter Jay Tjin-A-Djie (18) uit Lelystad wil zich de komende jaren zo goed ontwikkelen dat hij kan meedoen aan internationale wedstrijden. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet hij zich bij de beste drie compoundschutters van Nederland scharen.

Jay is bij de jeugd al goed onderweg. Dit jaar werd de compoundschutter van Jong Oranje bij de junioren al Nederlands outdoor kampioen. Over een paar jaar hoopt hij als senior ook uit te komen voor het 'grote' Oranje. "Ik wil binnen een aantal jaar graag meedoen aan internationale wedstrijden. En op de lange termijn wil ik me plaatsen voor de Worldcups."

Tjin-A-Djie is volgens zijn oud-trainer Frans Koperdraat nog een ruwe diamant die geslepen moet worden. Volgens Koperdraat, die jarenlang trainer was bij het regionaal talenten centrum, ligt hij op koers in zijn ontwikkeling richting de Nederlandse top. "Hij is de afgelopen jaren erg gegroeid, zowel in zijn prestaties als in zijn persoonlijkheid. Hij is heel serieus met zijn sport bezig."

Jacht op podiumplekken
Tjin-A-Djie is ambitieus, maar hij is vooral ook een echte liefhebber van de handboogsport. "Er zijn zoveel technische en mentale aspecten die bij de handboogsport een rol spelen. En dat vind ik heel erg mooi", aldus de Lelystedeling. "Ik hoop dat ik bij de senioren bij grotere internationale wedstrijden ook podiumplekken kan halen."

In de serie 'De ruwe diamant' volgt Omroep Flevoland talentvolle sporters uit Flevoland. Aan deze ruwe diamanten moet nog wel worden geslepen om uiteindelijk een topsporter te worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel